Digimarkkinointi Furia Oy Logo

Google Ads Opas

Mikä on Google Ads?

Google Ads on Googlen tarjoama online-mainonta alusta, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden parantamisen hakukoneiden tulossivuilla sekä muilla Googlen omistamilla alustoilla. Se toimii PPC-mallin (Pay-Per-Click) mukaisesti, eli mainostajat maksavat vain silloin, kun käyttäjä klikkaa mainosta. Tämä tekee siitä kustannustehokkaan ja tavoitekeskeisen tavan tavoittaa potentiaalisia asiakkaita.

Miksi Google Ads on tärkeä markkinointityökalu?

Google Ads tarjoaa lukuisia etuja, jotka tekevät siitä keskeisen osan nykyaikaista digitaalista markkinointia:

 • Tarkka kohdistaminen: Voit kohdistaa mainokset tietylle yleisölle käyttämällä demografisia tietoja, kiinnostuksen kohteita ja sijaintia.
 • Joustava budjetointi: Voit hallita mainoskampanjoiden budjetteja tarkasti ja säätää niitä tarpeen mukaan.
 • Mittaaminen ja optimointi: Google Ads tarjoaa kattavat analytiikkatyökalut, joiden avulla voit seurata kampanjoiden tehokkuutta ja tehdä tarvittavia parannuksia.
 • Laaja kattavuus: Google on maailman suosituin hakukone, joten mainosten näyttäminen sen kautta tavoittaa laajan ja monipuolisen yleisön.

Google Ads on erityisen hyödyllinen, koska se:

 • Lisää näkyvyyttä: Parantaa yrityksen hakukonenäkyvyyttä ja auttaa löytämään uusia asiakkaita.
 • Tehostaa myyntiä: Mahdollistaa nopeiden tulosten saavuttamisen, mikä voi johtaa kasvuun myynnissä ja asiakashankinnassa.
 • Rakentaa brändiä: Lisää bränditietoisuutta ja -luottamusta kohdeyleisön keskuudessa.

Google Ads on siis olennainen työkalu yrityksille, jotka haluavat kasvaa ja menestyä digitaalisen markkinoinnin maailmassa. Voit lukea lisää Googlen omasta oppaasta.

Google Ads -kampanjan optimointia analysoimalla dataa tietokoneella, mukana grafiikoita ja analytiikkatietoja. Google Ads opas kampanjoiden optimointiin.
image 16 Google Ads Opas

Google Ads -tilin luominen

Tilin luominen vaihe vaiheelta

Google Ads -tilin luominen on ensimmäinen askel kohti menestyksekästä online-markkinointia. Seuraa näitä vaiheita tilin luomiseksi:

 1. Siirry Google Ads -sivustolle: Mene osoitteeseen ads.google.com ja klikkaa “Aloita nyt”.
 2. Kirjaudu sisään: Käytä olemassa olevaa Google-tiliäsi tai luo uusi, jos sinulla ei vielä ole sellaista.
 3. Anna perustiedot: Syötä yrityksesi nimi ja verkkosivuston URL-osoite.
 4. Valitse kampanjan tavoite: Määritä, mitä haluat saavuttaa kampanjallasi, kuten verkkosivuston liikenteen lisääminen tai tuotemyynnin kasvattaminen.
 5. Aseta budjetti: Päätä, kuinka paljon haluat käyttää mainontaan päivittäin.
 6. Luo mainos: Kirjoita mainosteksti ja lisää tarvittaessa kuvia tai videoita.
 7. Määritä kohdistus: Valitse kohdeyleisö, mukaan lukien maantieteellinen sijainti, demografiset tiedot ja kiinnostuksen kohteet.
 8. Julkaise kampanja: Tarkista kaikki tiedot ja julkaise kampanja, kun olet valmis.

Maksutapojen asettaminen

Oikean maksutavan valitseminen on tärkeä osa Google Ads -tilin hallintaa. Näin voit asettaa maksutavat:

 • Valitse maksutapa: Google Ads hyväksyy useita maksutapoja, kuten luottokortit, pankkikortit ja suorat pankkisiirrot.
 • Syötä maksutiedot: Mene tilisi asetuksiin, valitse “Laskutus” ja lisää maksutietosi.
 • Määritä laskutusasetukset: Voit valita automaattisen tai manuaalisen maksutavan. Automaattisessa maksutavassa maksat automaattisesti tietyn summan täyttyessä tai kuukausittain, kun taas manuaalisessa maksutavassa maksat etukäteen ja käytät saldoa kampanjoihin.
 • Tarkista ja tallenna: Varmista, että kaikki tiedot ovat oikein, ja tallenna asetukset.

Käyttöliittymän esittely

Google Ads -käyttöliittymä voi aluksi tuntua monimutkaiselta, mutta sen tärkeimmät osat ovat helposti opittavissa:

 • Hallintapaneeli: Näyttää yleiskatsauksen kampanjoistasi ja niiden suorituskyvystä.
 • Kampanjat-välilehti: Täältä voit hallita kaikkia kampanjoitasi, muokata asetuksia ja luoda uusia kampanjoita.
 • Avainsanat-välilehti: Tässä voit hallita avainsanoja, lisätä uusia ja tarkastella niiden suorituskykyä.
 • Raportit ja analytiikka: Saatavilla olevat työkalut auttavat seuraamaan kampanjoiden tehokkuutta ja tunnistamaan parannuskohteita.

Käyttöliittymä tarjoaa myös erilaisia apu- ja ohjevalikkoja, jotka auttavat sinua oppimaan lisää mainosten hallinnasta ja optimoinnista. Tärkeintä on tutustua järjestelmään ja kokeilla eri toimintoja löytääksesi parhaat käytännöt juuri sinun tarpeisiisi.

Google Ads -tilin luominen ja hallinta voi tuntua haastavalta, mutta selkeiden ohjeiden ja käyttöliittymän avulla pääset nopeasti alkuun ja voit optimoida markkinointisi tehokkaasti.

Google Ads -mainoskampanjan perusasetukset

Kampanjan tyypin valinta

Google Ads tarjoaa useita kampanjatyyppejä, joista voit valita yrityksesi tarpeiden mukaan. Kampanjatyypin valinta on tärkeä askel, sillä se vaikuttaa mainostesi näkyvyyteen ja kohdentamiseen. Tässä ovat tärkeimmät kampanjatyypit:

 • Hakukampanjat: Näkyvät Googlen hakutulossivuilla, kun käyttäjät etsivät tiettyjä avainsanoja. Tämä kampanjatyyppi sopii yrityksille, jotka haluavat lisätä verkkosivustonsa liikennettä.
 • Display-kampanjat: Näkyvät Googlen Display-verkostossa, joka kattaa miljoonia verkkosivustoja ja sovelluksia. Tämä kampanjatyyppi on hyvä brändin tunnettuuden lisäämiseksi.
 • Videokampanjat: Näkyvät YouTubessa ja muilla Googlen videoverkostoissa. Sopii mainostajille, jotka haluavat kertoa tarinansa visuaalisesti.
 • Shopping-kampanjat: Näkyvät Googlen Shopping-välilehdellä ja hakutuloksissa. Tämä kampanjatyyppi on erityisen hyödyllinen verkkokaupoille, jotka haluavat esitellä tuotteitaan.
 • App-kampanjat: Auttaa lisäämään sovellusten latauksia ja sitoutumista Googlen verkostossa.
 • Performance Max kampanja: Googlen Kampanja, joka pyrkiii maksimoimaan mainosten näkyvyyden.

Valitse kampanjatyyppi yrityksesi tavoitteiden ja kohdeyleisön perusteella.

Kampanjan tavoitteiden asettaminen

Tavoitteiden asettaminen on kriittinen osa menestyksekästä Google Ads -kampanjaa. Selkeät tavoitteet auttavat mittaamaan kampanjan onnistumista ja optimoimaan sen tehokkuutta. Yleisimmät kampanjatavoitteet ovat:

 • Liikenteen lisääminen: Lisää verkkosivuston kävijämäärää ja houkuttelee potentiaalisia asiakkaita.
 • Myynnin kasvattaminen: Suunnattu verkkokaupoille ja yrityksille, jotka haluavat lisätä myyntiä suoraan mainosten kautta.
 • Leadin generointi: Kerää potentiaalisten asiakkaiden yhteystietoja esimerkiksi sähköpostilistalle tai uutiskirjeen tilaajiksi.
 • Brändin tunnettuuden lisääminen: Tavoittaa laajemman yleisön ja parantaa yrityksen tunnettuutta.
 • Sovelluksen asentamisen lisääminen: Lisää sovelluksen latauksia ja käyttäjien sitoutumista.

Tavoitteiden asettaminen auttaa myös määrittämään, millaisia mittareita ja KPI-arvoja (Key Performance Indicators) seurataan kampanjan aikana.

Budjetin määrittäminen

Budjetin määrittäminen on tärkeä vaihe, joka vaikuttaa kampanjan kattavuuteen ja vaikutukseen. Google Ads tarjoaa joustavia budjetointivaihtoehtoja, jotka voidaan mukauttaa yrityksesi tarpeisiin:

 • Päiväbudjetti: Päiväbudjetin avulla voit määrittää, kuinka paljon olet valmis käyttämään mainontaan päivittäin. Tämä auttaa hallitsemaan mainoskuluja ja jakamaan budjetin tasaisesti kuukauden aikana.
 • Kokonaisbudjetti: Voit asettaa kampanjalle kokonaisbudjetin, joka jakautuu kampanjan keston ajalle.
 • Hintatarjoukset: Google Ads käyttää erilaisia hintatarjousstrategioita, kuten CPC (Cost-Per-Click), CPA (Cost-Per-Acquisition) ja CPM (Cost-Per-Thousand Impressions). Valitse hintatarjousstrategia kampanjatavoitteidesi perusteella.

Budjetin määrittäminen oikein varmistaa, että saat maksimaalisen hyödyn mainoskulutuksestasi ilman budjetin ylityksiä. On myös suositeltavaa tarkistaa ja säätää budjettia kampanjan edetessä, jotta voit optimoida kulut ja saavuttaa parhaat mahdolliset tulokset.

Avainsanojen tutkimus ja valinta

Avainsanatyökalujen käyttö

Avainsanojen tutkiminen on olennainen osa menestyksekästä Google Ads -kampanjaa. Oikeiden avainsanojen valinta auttaa varmistamaan, että mainoksesi näkyvät oikealle yleisölle. Useita työkaluja voidaan käyttää avainsanojen tutkimiseen:

 • Google Keyword Planner: Tämä on yksi suosituimmista työkaluista, joka tarjoaa tietoa avainsanojen hakuvolyymeista ja kilpailutasosta. Voit syöttää aiheeseen liittyviä sanoja ja saada suosituksia relevanteista avainsanoista.
 • Ubersuggest: Neil Patelin kehittämä työkalu, joka tarjoaa laajan valikoiman avainsanaehdotuksia, hakuvolyymeja ja kilpailutietoja.
 • SEMrush ja Ahrefs: Molemmat ovat tehokkaita työkaluja, jotka tarjoavat kattavan analyysin avainsanoista, kilpailijoista ja heidän käyttämistään avainsanoista.
 • Answer the Public: Tämä työkalu auttaa löytämään pitkän hännän avainsanoja kysymysten muodossa, joita käyttäjät usein kysyvät.

Näiden työkalujen avulla voit kerätä tietoa avainsanoista, jotka ovat relevantteja liiketoiminnallesi ja jotka voivat auttaa sinua saavuttamaan markkinointitavoitteesi.

Kilpailun analysointi

Kilpailun analysointi on kriittinen vaihe, jossa selvitetään, mitä avainsanoja kilpailijasi käyttävät ja kuinka he menestyvät. Tämä auttaa sinua löytämään mahdollisuuksia ja välttämään liian kilpailtuja avainsanoja. Seuraavat askeleet auttavat kilpailun analysoinnissa:

 • Tutki kilpailijoiden verkkosivustoja: Tarkastele, millaisia avainsanoja he käyttävät sisällössään ja metatiedoissaan.
 • Analysoi kilpailijoiden mainoksia: Käytä työkaluja kuten SEMrush tai Ahrefs nähdäksesi, millaisia avainsanoja kilpailijasi kohdentavat Google Ads -mainoksissaan.
 • Tunnista vahvuudet ja heikkoudet: Selvitä, missä kilpailijasi menestyvät hyvin ja missä heillä on heikkouksia. Tämä voi antaa sinulle ideoita uusista avainsanoista tai paremmista strategioista.

Kilpailun analysointi antaa sinulle arvokasta tietoa siitä, miten voit parantaa omia kampanjoitasi ja löytää uusia markkinointimahdollisuuksia.

Pitkän hännän avainsanojen hyödyt

Pitkän hännän avainsanat ovat avainsanoja, jotka ovat pidempiä ja tarkempia kuin yleiset avainsanat. Ne voivat olla erittäin hyödyllisiä Google Ads -kampanjoissa useista syistä:

 • Vähemmän kilpailua: Pitkän hännän avainsanoilla on yleensä vähemmän kilpailua, mikä tarkoittaa, että niiden käyttäminen voi olla edullisempaa ja voit saavuttaa paremman sijoituksen hakutuloksissa.
 • Kohdistettu liikenne: Nämä avainsanat houkuttelevat yleensä käyttäjiä, jotka etsivät tarkasti määriteltyjä tuotteita tai palveluja, mikä johtaa korkeampaan konversioprosenttiin.
 • Korkeampi laatu: Käyttäjät, jotka etsivät pitkän hännän avainsanoja, ovat usein lähempänä ostopäätöstä, joten heidän klikkauksensa ovat arvokkaampia.

Esimerkkejä pitkän hännän avainsanoista voivat olla “parhaat langattomat kuulokkeet juoksemiseen” verrattuna yksinkertaiseen avainsanaan “kuulokkeet”. Käyttämällä pitkän hännän avainsanoja voit optimoida mainoskampanjasi tehokkaammin ja saavuttaa parempia tuloksia.

Mainostekstin kirjoittaminen

Tehokkaan mainostekstin elementit

Tehokkaan mainostekstin kirjoittaminen on kriittistä, jotta voit houkutella oikean yleisön ja saada heidät toimimaan. Hyvä mainosteksti sisältää seuraavat elementit:

 • Otsikko: Kiinnitä lukijan huomio selkeällä ja houkuttelevalla otsikolla. Otsikon tulisi olla lyhyt, ytimekäs ja relevantti.
 • Kuvaus: Anna tarkempi selitys tarjouksestasi. Kuvaustekstin tulisi olla informatiivinen, mutta myös houkutteleva ja innostava.
 • Avainsanat: Sisällytä mainostekstiin tärkeimmät avainsanat, jotta mainoksesi näkyy relevanttien hakujen yhteydessä.
 • Arvolupaus: Kerro, mikä tekee tuotteestasi tai palvelustasi erityisen. Miksi asiakkaan tulisi valita juuri sinun tuotteesi?
 • Toimintakehotus (CTA): Selkeä ja houkutteleva Call to Action auttaa ohjaamaan käyttäjää haluttuun toimintaan, kuten ostamaan, lataamaan tai rekisteröitymään.

CTA:n (Call to Action) merkitys

Toimintakehotus (Call to Action, CTA) on mainostekstin kriittinen komponentti, joka kannustaa käyttäjiä toimimaan. Hyvin muotoiltu CTA:

 • Selkeys: Varmista, että CTA on helposti ymmärrettävä ja kertoo tarkalleen, mitä käyttäjän tulee tehdä.
 • Houkuttelevuus: Käytä voimakkaita ja motivoivia sanoja, kuten “Osta nyt”, “Lataa ilmaiseksi” tai “Rekisteröidy tänään”.
 • Urgenssi: Luo kiireellisyyden tunne, esimerkiksi käyttämällä fraaseja kuten “Tarjous voimassa rajoitetun ajan” tai “Vain tänään”.

Hyvä CTA voi merkittävästi parantaa mainoksen tehokkuutta ja konversioastetta, joten sen merkitystä ei tule aliarvioida.

Esimerkkejä hyvistä mainoksista

Esimerkit hyvistä mainoksista auttavat ymmärtämään, miten tehokasta mainostekstiä voidaan kirjoittaa. Tässä muutama esimerkki:

 1. Otsikko: “Hanki Parhaat Langattomat Kuulokkeet”
  • Kuvaus: “Koe kristallinkirkas ääni ja mukavuus, joka kestää koko päivän. Osta nyt ja nauti 20% alennuksesta!”
  • CTA: “Osta Nyt”
 2. Otsikko: “Ilmainen SEO-Opas Ammattilaisille”
  • Kuvaus: “Lataa kattava opas, joka auttaa sinua parantamaan verkkosivustosi näkyvyyttä hakukoneissa. Rajattu aika, toimi nyt!”
  • CTA: “Lataa Ilmaiseksi”
 3. Otsikko: “Rekisteröidy Uuteen Kuntosaliohjelmaan”
  • Kuvaus: “Aloita matkasi kohti terveellisempää elämää. Ensimmäinen kuukausi ilmaiseksi uusille jäsenille!”
  • CTA: “Rekisteröidy Tänään”

Nämä esimerkit näyttävät, miten yhdistetään houkutteleva otsikko, selkeä arvolupaus ja vahva CTA. Tämä yhdistelmä houkuttelee käyttäjiä ja ohjaa heitä suorittamaan halutun toiminnan.

Kohdistaminen ja optimointi

Kohderyhmien määrittäminen

Kohderyhmien määrittäminen on olennainen osa tehokasta Google Ads -kampanjaa. Oikeiden kohderyhmien valinta auttaa varmistamaan, että mainoksesi tavoittavat juuri ne henkilöt, jotka todennäköisimmin kiinnostuvat tuotteistasi tai palveluistasi. Kohderyhmien määrittämisessä kannattaa huomioida seuraavat seikat:

 • Demografiset tiedot: Ikä, sukupuoli, tulotaso ja koulutustaso.
 • Sijainti: Maantieteellinen kohdentaminen varmistaa, että mainokset näkyvät oikeassa paikassa.
 • Kiinnostuksen kohteet: Mitkä ovat potentiaalisten asiakkaiden harrastukset ja mielenkiinnon kohteet?
 • Ostokäyttäytyminen: Onko kohderyhmä aiemmin ostanut vastaavia tuotteita tai palveluita?

Google Ads tarjoaa työkaluja ja ominaisuuksia, kuten yleisösegmentit ja elämäntapahtumat, jotka auttavat määrittämään ja tarkentamaan kohderyhmiäsi.

Aikataulutus ja sijainnit

Aikataulutus ja sijainnit ovat tärkeitä tekijöitä, jotka vaikuttavat kampanjasi menestykseen. Oikea aikataulutus ja sijaintien valinta voivat parantaa mainoksesi näkyvyyttä ja tehokkuutta. Tässä muutamia vinkkejä:

 • Mainosten ajoitus: Selvitä, milloin kohdeyleisösi on todennäköisimmin verkossa ja aktiivinen. Voit asettaa mainoksesi näkymään vain tiettyinä päivinä tai kellonaikoina.
 • Sijaintikohdistus: Kohdenna mainokset tiettyihin maihin, alueisiin, kaupunkeihin tai jopa postinumeroihin. Tämä auttaa tavoittamaan paikallisen yleisön tehokkaasti.
 • Laitetyypit: Valitse, näytetäänkö mainokset pöytäkoneilla, mobiililaitteilla vai molemmilla. Mobiilikohdentaminen voi olla erityisen tehokasta, jos kohdeyleisö käyttää pääasiassa älypuhelimia.

Näiden tekijöiden huolellinen optimointi voi johtaa parempaan mainosten näkyvyyteen ja korkeampaan klikkausprosenttiin (CTR).

Konversioseuranta

Konversioseuranta on olennainen osa Google Ads -kampanjoiden optimointia. Se auttaa mittaamaan, kuinka tehokkaasti mainokset johtavat haluttuihin tuloksiin, kuten ostoksiin, yhteydenottoihin tai uutiskirjeen tilauksiin. Konversioseurannan askeleet ovat seuraavat:

 • Konversiotavoitteiden määrittäminen: Päätä, mitkä toimet haluat mitata. Tämä voi olla esimerkiksi verkkokaupan myynti, lomakkeen täyttö tai puhelinsoitto.
 • Seurantakoodin asentaminen: Asenna Google Ads -seurantakoodi verkkosivustollesi. Tämä koodi seuraa käyttäjien toimia sen jälkeen, kun he ovat klikannut mainostasi.
 • Tulosten analysointi: Käytä Google Ads -raportointityökaluja nähdäksesi, miten mainoksesi suoriutuvat. Voit nähdä, mitkä mainokset ja avainsanat tuottavat eniten konversioita.
 • Optimointi: Tee tarvittavat muutokset mainoksiin, kohderyhmiin ja budjettiin perustuen konversioseurantatietoihin. Optimoimalla voit parantaa kampanjasi suorituskykyä jatkuvasti.

Konversioseuranta auttaa ymmärtämään, mikä toimii ja mikä ei, jolloin voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä ja parantaa kampanjasi tuloksia.

Mainonnan analytiikka ja raportointi

Google Ads -raporttien lukeminen

Google Ads -raportit ovat keskeisiä työkaluja, joilla voit seurata ja arvioida kampanjoidesi suorituskykyä. Raporttien lukeminen ja ymmärtäminen auttavat tekemään tietoon perustuvia päätöksiä ja optimoimaan kampanjoita. Tärkeimmät raportit sisältävät:

 • Kampanjaraportit: Näyttävät yleiskatsauksen kampanjan suorituskyvystä, mukaan lukien klikkaukset, näyttökerrat ja kustannukset.
 • Avainsanaraportit: Antavat yksityiskohtaisia tietoja avainsanojen toimivuudesta, kuten klikkausprosentti (CTR), keskimääräinen CPC ja konversiot.
 • Mainosryhmät: Raportit mainosryhmien tehokkuudesta, joiden avulla voit arvioida eri mainosten ja avainsanojen toimivuutta.
 • Sijaintiraportit: Näyttävät, missä maantieteellisissä sijainneissa mainoksesi ovat toimineet parhaiten.

Näiden raporttien avulla voit tunnistaa, mitkä osa-alueet vaativat parannusta ja mitkä toimivat hyvin.

Tärkeimmät mittarit ja KPI:t

Tärkeimmät mittarit ja KPI:t (Key Performance Indicators) ovat kriittisiä kampanjan menestyksen arvioinnissa. Seuraavassa on muutamia keskeisiä mittareita, joita tulisi seurata:

 • Klikkausprosentti (CTR): Mittaa, kuinka usein käyttäjät klikkaavat mainostasi sen jälkeen, kun he ovat nähneet sen. Korkea CTR tarkoittaa, että mainos on relevantti ja houkutteleva.
 • Keskimääräinen CPC: Kuinka paljon maksat keskimäärin yhdestä klikkauksesta. Tämä auttaa hallitsemaan budjettia tehokkaasti.
 • Konversioprosentti: Mittaa, kuinka moni mainoksen klikkaaja suorittaa halutun toimenpiteen, kuten ostoksen tai lomakkeen täytön.
 • CPA (Cost Per Acquisition): Kuinka paljon maksat yhdestä konversiosta. Tämä mittari auttaa arvioimaan kampanjan kustannustehokkuutta.
 • Laatuspisteet: Google antaa avainsanoillesi ja mainoksillesi laatuspisteitä, jotka vaikuttavat mainostesi sijoitukseen ja kustannuksiin. Korkeat laatuspisteet parantavat mainosten näkyvyyttä ja vähentävät kustannuksia.

Näiden mittarien säännöllinen seuraaminen auttaa optimoimaan kampanjoita ja saavuttamaan parempia tuloksia.

Mainoskampanjan optimointi tulosten perusteella

Mainoskampanjan optimointi on jatkuva prosessi, jossa käytetään analytiikkatietoja kampanjan parantamiseen. Optimoinnin avainaskeleet ovat:

 • Analysoi tulokset: Käytä Google Ads -raportteja ja mittareita arvioidaksesi, mikä toimii ja mikä ei. Tarkista erityisesti avainsanat, mainostekstit ja kohderyhmät.
 • Testaa ja päivitä mainoksia: Suorita A/B-testauksia eri mainosversioille selvittääksesi, mikä resonoi parhaiten yleisön kanssa. Päivitä mainoksia säännöllisesti tuoreuden ja relevanssin säilyttämiseksi.
 • Optimoi budjetti: Kohdista enemmän budjettia parhaiten toimiviin kampanjoihin ja vähennä vähemmän tehokkaiden kampanjoiden rahoitusta.
 • Kohdenna tarkemmin: Käytä analytiikkatietoja kohderyhmien tarkentamiseen. Voit esimerkiksi sulkea pois tiettyjä sijainteja tai laajentaa hyvin toimiville alueille.
 • Paranna laskeutumissivuja: Varmista, että mainosten klikkaukset ohjautuvat optimoiduille laskeutumissivuille, jotka on suunniteltu maksimoimaan konversiot.

Näiden optimointistrategioiden avulla voit parantaa Google Ads -kampanjoidesi tehokkuutta ja saavuttaa parempia tuloksia.

Uudelleenmarkkinointi

Uudelleenmarkkinoinnin määritelmä

Uudelleenmarkkinointi on digitaalisen markkinoinnin strategia, jossa kohdistetaan mainoksia käyttäjille, jotka ovat aiemmin vierailleet verkkosivustollasi mutta eivät ole tehneet toivottua toimintaa, kuten ostoa tai yhteydenottoa. Uudelleenmarkkinoinnin tavoitteena on palauttaa nämä kävijät takaisin sivustolle ja kannustaa heitä suorittamaan toivottu toimenpide.

Google Ads -järjestelmässä uudelleenmarkkinointi perustuu evästeisiin, jotka seuraavat käyttäjien liikkeitä ja käyttäytymistä verkossa. Kun käyttäjä vierailee verkkosivustollasi, eväste tallentaa heidän tietonsa, ja sen avulla voit näyttää kohdennettuja mainoksia heille myöhemmin, kun he selaavat muita verkkosivustoja tai käyttävät hakukonetta.

Tavoitteet ja hyödyt

Uudelleenmarkkinoinnin tärkeimmät tavoitteet ja hyödyt ovat:

 • Lisääntynyt konversio: Uudelleenmarkkinointi voi parantaa konversioastetta, koska se tavoittaa käyttäjät, jotka ovat jo osoittaneet kiinnostusta tuotteitasi tai palveluitasi kohtaan.
 • Brändin tunnettuuden vahvistaminen: Näkyminen uudelleen potentiaalisten asiakkaiden silmissä vahvistaa brändiä ja lisää sen muistettavuutta.
 • Edullinen mainostaminen: Koska uudelleenmarkkinointi kohdistuu tarkasti määritellylle yleisölle, se voi olla kustannustehokasta ja tarjota paremman tuoton sijoitukselle (ROI).
 • Personoidut mainokset: Voit luoda räätälöityjä mainoksia, jotka vastaavat käyttäjien aikaisempaa käyttäytymistä ja kiinnostuksen kohteita.

Uudelleenmarkkinointi on erityisen hyödyllistä verkkokaupoille ja yrityksille, jotka haluavat maksimoida markkinointinsa tehokkuuden ja houkutella takaisin potentiaalisia asiakkaita.

Uudelleenmarkkinointikampanjan luominen

Uudelleenmarkkinointikampanjan luominen Google Adsissa on suoraviivainen prosessi:

 1. Luo uudelleenmarkkinointilista: Siirry Google Ads -tilin “Yleisöt” -osioon ja luo uusi uudelleenmarkkinointilista. Voit määrittää kriteerit, kuten käyttäjät, jotka ovat vierailleet tietyillä sivuilla tai suorittaneet tiettyjä toimintoja.
 2. Asenna seurantakoodi: Lisää Google Ads -uudelleenmarkkinointitagi verkkosivustollesi. Tämä koodi seuraa käyttäjiä ja lisää heidät uudelleenmarkkinointilistaan.
 3. Määritä kampanja: Luo uusi kampanja ja valitse uudelleenmarkkinointikohderyhmä. Voit valita eri mainosformaatteja, kuten tekstimainokset, kuvamainokset tai videomainokset.
 4. Räätälöi mainokset: Suunnittele mainokset, jotka ovat houkuttelevia ja relevantteja kohderyhmällesi. Käytä selkeitä CTA:ita (Call to Action) ja muistuta käyttäjiä siitä, mitä he olivat alun perin kiinnostuneita.
 5. Optimoi ja seuraa: Seuraa kampanjan suorituskykyä Google Ads -raporttien avulla ja tee tarvittavat optimoinnit parantaaksesi tuloksia. Voit esimerkiksi testata eri mainosversioita tai säätää budjettia.
Henkilö luomassa Google Ads -tiliä tietokoneella, taustalla näkyy Google Ads -logo ja käyttöliittymä. Google Ads opas tilin luomiseen.
image 17 Google Ads Opas

Google Ads -laajennukset

Erilaiset mainoslaajennukset

Google Ads -laajennukset ovat lisäosia, jotka tuovat mainoksiisi enemmän tietoa ja houkuttelevat käyttäjiä toimimaan. Laajennuksia on useita eri tyyppejä, ja niiden avulla voit parantaa mainostesi näkyvyyttä ja tehokkuutta. Yleisimmät mainoslaajennukset ovat:

 • Sitelink-laajennukset: Lisäävät linkkejä, jotka ohjaavat käyttäjiä suoraan tiettyihin sivustosi osioihin.
 • Puhelulaajennukset: Mahdollistavat käyttäjien soittamisen suoraan mainoksesta.
 • Sijaintilaajennukset: Näyttävät yrityksesi fyysisen sijainnin ja ohjeet.
 • Arvostelulaajennukset: Näyttävät kolmannen osapuolen arvosteluja tuotteistasi tai palveluistasi.
 • Hinnasto-laajennukset: Esittelevät tuotteidesi tai palveluidesi hinnat suoraan mainoksessa.
 • Sovelluslaajennukset: Ohjaavat käyttäjät suoraan sovelluksesi lataussivulle.

Näiden laajennusten avulla voit tehdä mainoksistasi informatiivisempia ja houkuttelevampia potentiaalisille asiakkaille.

Laajennusten edut ja käyttö

Mainoslaajennukset tarjoavat lukuisia etuja, jotka voivat parantaa kampanjoidesi suorituskykyä:

 • Parantunut näkyvyys: Laajennukset tekevät mainoksistasi suurempia ja näkyvämpiä, mikä lisää niiden erottuvuutta hakutuloksissa.
 • Korkeampi klikkausprosentti (CTR): Informatiiviset laajennukset houkuttelevat enemmän klikkauksia, koska ne tarjoavat käyttäjille hyödyllistä tietoa heti.
 • Parempi käyttökokemus: Laajennukset auttavat käyttäjiä löytämään etsimänsä tiedot nopeammin ja helpommin, mikä parantaa käyttökokemusta.
 • Lisäarvo: Laajennukset tarjoavat lisäarvoa käyttäjille, kuten suorat yhteydenottotavat, arvostelut ja hinnat, jotka voivat kannustaa heitä toimimaan.

Mainoslaajennusten käyttö on yksinkertaista: valitse haluamasi laajennustyyppi Google Ads -tilissäsi, täytä tarvittavat tiedot ja lisää laajennus kampanjaasi tai mainosryhmääsi.

Parhaat käytännöt

Seuraavien parhaiden käytäntöjen noudattaminen auttaa maksimoimaan mainoslaajennusten hyödyt:

 • Relevanssi: Varmista, että laajennukset ovat relevantteja mainoksesi sisällölle ja kohdeyleisölle. Esimerkiksi sitelink-laajennukset tulisi ohjata sivustosi tärkeimpiin ja eniten kiinnostaviin osioihin.
 • Kattavuus: Käytä mahdollisimman monta laajennustyyppiä parantaaksesi mainostesi näkyvyyttä ja tarjoamalla käyttäjille monipuolista tietoa.
 • Päivitys: Pidä laajennukset ajan tasalla. Tarkista säännöllisesti, että tiedot, kuten hinnat ja sijainnit, ovat oikeita ja ajantasaisia.
 • Mittaus ja optimointi: Seuraa laajennusten suorituskykyä Google Ads -raporteista ja optimoi niitä tarpeen mukaan. Voit esimerkiksi testata eri sitelinkkejä ja nähdä, mitkä tuottavat parhaat tulokset.
 • Käyttäjäkeskeisyys: Ajattele aina käyttäjän näkökulmasta. Mitä lisätietoa he voivat hyötyä, ja miten voit tehdä mainoksestasi mahdollisimman hyödyllisen ja houkuttelevan?

Usein kysytyt kysymykset

Miten Google Ads eroaa muista mainosmuodoista?

Google Ads eroaa muista mainosmuodoista monin tavoin. Ensinnäkin se perustuu hakukoneeseen, joka mahdollistaa kohdistamisen käyttäjien hakukäyttäytymisen perusteella. Tämä tarkoittaa, että mainokset näkyvät, kun käyttäjät etsivät tiettyjä avainsanoja, mikä tekee niistä erittäin relevantteja ja kohdennettuja. Lisäksi Google Ads käyttää Pay-Per-Click (PPC) -mallia, jossa maksat vain, kun joku klikkaa mainostasi, mikä tekee siitä kustannustehokkaan. Verrattuna perinteiseen televisio- tai lehtimainontaan, Google Ads tarjoaa tarkempaa kohdistamista ja reaaliaikaista seurantaa, mikä auttaa optimoimaan kampanjoita tehokkaammin.

Kuinka paljon Google Ads maksaa?

Google Ads -kampanjan kustannukset vaihtelevat monien tekijöiden mukaan, kuten valitun avainsanan kilpailun, budjetin ja hintatarjousstrategian. Kustannukset määräytyvät yleensä CPC (Cost-Per-Click) -mallin perusteella, mikä tarkoittaa, että maksat vain silloin, kun joku klikkaa mainostasi. Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta voi vaihdella muutamasta sentistä useisiin euroihin riippuen avainsanan kilpailusta ja markkinasta. Voit hallita kuluja asettamalla päivittäisen budjetin ja käyttämällä hintatarjousstrategioita, kuten manuaalista hintatarjousta tai automaattista hintatarjousta, joka optimoi kustannukset konversioiden perusteella.

Miten parantaa klikkausprosenttia (CTR)?

Klikkausprosentin (CTR) parantaminen on tärkeää, sillä se vaikuttaa mainosten tehokkuuteen ja kustannuksiin. Tässä muutamia tehokkaita tapoja parantaa CTR:ää:

 • Relevanssi: Varmista, että mainosteksti ja avainsanat ovat erittäin relevantteja käyttäjien hakuihin. Käytä dynaamista avainsanan sisällyttämistä (DKI) mainostekstissä.
 • Houkutteleva otsikko: Kirjoita huomiota herättävä otsikko, joka kiinnittää käyttäjien huomion ja kannustaa heitä klikkaamaan.
 • Selkeä CTA: Sisällytä selkeä ja houkutteleva toimintakehotus (CTA), kuten “Osta nyt” tai “Lue lisää”.
 • Laajennukset: Käytä mainoslaajennuksia (kuten sitelinkkejä ja puhelulaajennuksia) parantaaksesi mainoksen näkyvyyttä ja tarjotaksesi lisätietoa.
 • Kohdentaminen: Paranna kohdentamista käyttämällä demografisia tietoja, sijaintia ja aikataulutusta, jotta mainoksesi näkyvät oikeille ihmisille oikeaan aikaan.

Noudattamalla näitä vinkkejä voit parantaa mainostesi CTR:ää, mikä johtaa parempaan mainonnan tehokkuuteen ja alhaisempiin kustannuksiin.

Pyydä ilmainen Konsultaatio!

Odota hetki!

Muita postauksia

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija analysoi tietoja useilta näytöiltä, jotka esittävät Google Performance Max -kampanjoiden analytiikkaa ja graafeja modernissa toimistoympäristössä.
Google

Google Performance Max

Johdanto Performance Maxiin Google Performance Max on kampanjatyyppi, joka auttaa mainostajia saavuttamaan maksimaalisen tuloksen hyödyntämällä Googlen kattavaa mainosverkostoa, mukaan lukien hakukoneet, display-verkostot ja YouTube. Performance Max hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista,

Kuvassa on ammatillinen tilanne, jossa digitaalisen markkinoinnin seminaari keskittyy Google My Businessiin. Kuvassa eri alojen pienyrittäjät osallistuvat työpajaan, jossa esittelijä näyttää, miten optimoida Google My Business -profiileja suurelta näytöltä. Osallistujat ovat keskittyneitä ja tekevät muistiinpanoja. Huone on valoisa ja moderni, liiketoimintaan keskittyvällä sisustuksella ja brändäysbannereilla.
Google

Google My Business – Mikä se on?

Google My Business on Googlen tarjoama ilmainen työkalu, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden hallinnan Google-haussa ja Google Mapsissa. Tämä alusta antaa yrityksille mahdollisuuden julkaista tärkeät tiedot, kuten aukioloajat, yhteystiedot ja asiakasarvostelut,

Yksityiskohtainen kuvitus Google-markkinointi, joka näyttää kannettavan tietokoneen kaavioilla, suurennuslasin SEO:lle, YouTuben toistopainikkeen ja futuristisia markkinointikuvakkeita.
Google

Google-markkinointi: Ads, Analytics, SEO, YouTube ja Trendit

Mikä on Google-markkinointi? Google-markkinointi viittaa kaikkiin niihin toimenpiteisiin, joilla yritykset hyödyntävät Google-alustaa edistääkseen tuotteitaan tai palveluitaan. Tämä voi sisältää erilaisia markkinointistrategioita, kuten Google Ads -mainokset, hakukoneoptimoinnin (SEO) sekä Google Analyticsin