Digimarkkinointi Furia Oy Logo

Pinterest markkinointi

Pinterest markkinointi

Pinterest on noussut viime vuosien aikana yhdeksi merkittäväksi alustaksi digitaalisessa markkinoinnissa, tavoittaen kuukausittain yli 400 miljoonaa käyttäjää globaalisti. Sen ainutlaatuinen yhdistelmä sosiaalisen median alustaa ja visuaalista hakukonetta tekee siitä arvokkaan kanavan brändien ja yritysten markkinoinnille. Pinterest tarjoaa käyttäjilleen alustan, jossa he voivat etsiä inspiraatiota, ideoida ja suunnitella – oli kyse sitten sisustusideoista, reseptivinkkeistä tai vaateinspiraatiosta. Tämä visuaalisen inspiroinnin keskus tarjoaa yrityksille mahdollisuuden esitellä tuotteitaan ja palveluitaan luovalla ja visuaalisesti houkuttelevalla tavalla, tavoittaen kohderyhmiään orgaanisesti.

Hakusana “Pinterest markkinointi” kuvastaa juuri tätä uutta aaltoa digitaalisessa markkinoinnissa, jossa visuaalinen sisältö ja käyttäjäkeskeisyys ovat etualalla. Pinterest-markkinointi tarkoittaa yrityksen näkyvyyden ja bränditietoisuuden kasvattamista Pinterestin avulla. Se voi kattaa monia eri strategioita, kuten orgaanisen sisällön jakamisen, maksullisen mainonnan, sekä yhteisöllisen engagementin luomisen. Pinterest-markkinointi avaa ovet yrityksille luomaan pitkäkestoisia suhteita kohderyhmiensä kanssa, samalla kun he voivat ohjata liikennettä omille verkkosivuilleen ja kasvattaa myyntiään. Tämä tekee Pinterest-markkinoinnista arvokkaan osan digitaalista markkinointistrategiaa, ja sen merkitys vain kasvaa, kun visuaalisen markkinoinnin merkitys digitaalisessa ympäristössä jatkaa kasvuaan.

Pinterest markkinointi
image 48 Pinterest markkinointi

Sosiaalisen Median Alustana ja Visuaalisen Hakukoneena:

Pinterestin visuaalisuus on sen ytimessä. Se on paikka, jossa käyttäjät voivat tutkia, löytää ja tallentaa visuaalisia ideoita ja inspiraatiota “Pin-lisäyksinä”. Tämä visuaalinen keskittyminen auttaa brändejä esittelemään tuotteitaan ja palveluitaan visuaalisesti houkuttelevalla ja inspiroivalla tavalla. Lisäksi Pinterest toimii hakukoneena, jossa käyttäjät voivat etsiä ideoita ja inspiraatiota hakusanojen avulla, mikä tekee siitä arvokkaan työkalun SEO- ja SEM-strategioille.

Toisin kuin muut sosiaalisen median alustat, kuten Facebook tai Instagram, Pinterestin käyttäjät tulevat alustalle yleensä etsimään inspiraatiota tai ratkaisuja tiettyihin tarpeisiin, ei välttämättä sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Tämä käyttötarkoitus luo brändeille mahdollisuuden tavoittaa käyttäjiä eri vaiheissa ostopolkuja, erityisesti inspiraatio- ja harkintavaiheissa.

Tässä voit lukea artikkeleita hakukoneisiin liittyvistä asioista:

https://www.furia.fi/seo/verkkosivun-auktoriteetti/
https://www.furia.fi/seo/hakukoneoptimointistrategia-kasvata-rankkia/

Käyttäjien Aktiivisuus ja Sitoutuminen:

Pinterestin käyttäjät ovat tunnetusti aktiivisia ja sitoutuneita. He eivät ainoastaan selaile sisältöä, vaan myös tallentavat sitä omiin tauluihinsa, jaetun ja yksityisen inspiraation varastoinniksi. Pin-lisäysten pitkäikäisyys on myös huomionarvoinen etu; toisin kuin muissa sosiaalisen median alustoissa, joissa sisältö voi kadota uutisvirrassa tunneissa tai päivissä, Pin-lisäykset voivat säilyä relevantteina ja löydettävinä kuukausia, jopa vuosia, luoden pitkäaikaista arvoa brändeille.

Pinterestin analytiikka on erittäin kattavaa ja antaa yrityksille mahdollisuuden ymmärtää tarkasti, miten niiden sisältö suoriutuu. Tämä sisältää näkyvyyden, sitoutumisen ja web-liikenteen, joka on arvokasta tietoa markkinointistrategioiden optimointiin. Tämä on yksi tärkeä syy miksi pinterest markkinointia kannattaa miettiä.

Eroavuudet Muihin Sosiaalisen Median Alustoihin:

Monet sosiaalisen median alustat keskittyvät reaaliaikaiseen vuorovaikutukseen ja lyhytaikaiseen näkyvyyteen, mutta Pinterest tarjoaa pitkäaikaista näkyvyyttä ja jatkuvaa arvoa. Pinterestin käyttäjät ovat myös erittäin valmiita tekemään ostopäätöksiä; he tulevat alustalle etsimään ideoita, inspiraatiota ja ratkaisuja, mikä luo luonnollisen ympäristön brändien ja kuluttajien väliselle vuorovaikutukselle.

Yhteenvetona, Pinterestin uniikki yhdistelmä visuaalisuutta, hakukoneominaisuuksia ja käyttäjien aktiivista sitoutumista tekee siitä vahvan ja arvokkaan kanavan pinterest markkinointi ja normaalissa digimarkkinointistrategiassa. Kun tämä yhdistetään Pinterestin pitkäikäiseen sisällön elinkaareen ja analytiikan tarjoamiin syvällisiin oivalluksiin, on selvää, että tämä on validi alusta ottaa huomioon.

Pinterest Markkinointi: Miksi Se Kannattaa?

Kun pohdimme digitaalista markkinointia ja sen monia väyliä, Pinterest nousee usein esille yhtenä mielenkiintoisimmista vaihtoehdoista. Miksi niin? Syitä on useita, mutta tässä artikkelissa keskitymme kolmeen avainkohtaan, jotka tekevät Pinterest-markkinoinnista ainutlaatuisen ja kannattavan strategian.

Kohderyhmien Tavoittaminen, Erityisesti Naiset

Pinterest tunnetaan erityisesti naisten suosimana alustana. Yli 60 % Pinterestin käyttäjistä on naisia, mikä tekee siitä erinomaisen kanavan tuotteiden ja palveluiden markkinointiin, jotka kohdistuvat tähän kohderyhmään. Jos yrityksesi tuotteet tai palvelut vetoavat naisiin, Pinterestin käyttäjät tarjoavat valtavan potentiaalin. Alustalla voit luoda visuaalisesti houkuttelevia ja inspiraatioon perustuvia kampanjoita, jotka vetoavat naisiin ja saavuttavat heidät tehokkaasti. Pinterest markkinointi voi siispä kasvattaa vaikka verkkokauppasi tai muun tuloksia ilman suurempaa vaivaa.

Orgaanisen Liikenteen ja Konversioiden Potentiaali

Pinterest on myös tunnettu orgaanisen liikenteen ja konversioiden potentiaalistaan. Kun jaat visuaalisesti houkuttelevia sisältöjä, jotka kiinnostavat Pinterest-käyttäjiä, voit saada huomattavaa näkyvyyttä ilman suuria mainosbudjetteja. Yhdistämällä laadukkaat kuvat, informatiiviset kuvaukset ja oikeat hakusanat voit parantaa näkyvyyttäsi Pinterestissä ja houkutella kävijöitä verkkosivustoillesi, tämä on suora syy miksi sinun kannattaa harkita pinterest markkinointia. Lisäksi Pinterest tarjoaa mahdollisuuden upottaa linkkejä suoraan kuviin, mikä helpottaa käyttäjien ohjaamista verkkosivustollesi ja konversioiden saamista.

Pitkän Aikavälin Näkyvyyden Edut Pinterestissä

Pinterestin sisältöllä on tapana säilyttää pitkäaikainen näkyvyys. Tämä tarkoittaa, että kun jaat sisältöjä alustalle, ne voivat pysyä näkyvillä pitkään ja tuottaa liikennettä ja konversioita kuukausien ja jopa vuosien ajan. Tämä on erityisen hyödyllistä tuotteille ja palveluille, joiden kysyntä säilyy pitkällä aikavälillä. Voit ajastaa kampanjoita sesongeista riippumatta ja hyödyntää vanhempia sisältöjä uudelleen, mikä säästää aikaa ja resursseja.

Yhteenvetona, Pinterest-markkinoinnilla on monia vahvuuksia, kuten kyky tavoittaa kohderyhmät, orgaanisen liikenteen ja konversioiden potentiaali sekä pitkän aikavälin näkyvyyden edut. Tämä visuaalinen alusta tarjoaa yrityksille mahdollisuuden luoda houkuttelevia kampanjoita ja kasvattaa brändinsä näkyvyyttä. Jos et vielä ole harkinnut Pinterest-markkinointia osaksi digitaalista strategiaasi, ehkäpä on aika antaa sille mahdollisuus ja hyödyntää sen tarjoamia ainutlaatuisia etuja.

Tarvitsetko apua aloitukseen?

Kysy ihmeessä lisää

Aloittaminen Pinterest markkinoinnissa: Tiekartta Menestykseen

Oletko valmis astumaan Pinterestin lumoavaan maailmaan ja hyödyntämään sen potentiaalia yrityksesi markkinoinnissa? Hyvä niin! Pinterest on paikka, jossa visuaalinen inspiraatio kohtaa digitaalisen markkinoinnin, ja sen avulla voit tavoittaa potentiaaliset asiakkaasi aivan uudella tavalla. Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet Pinterest-markkinoinnin aloittamiseen ja vinkkejä menestyksekkään kampanjan rakentamiseen.

 1. Pinterest-yritystilin perustaminen ja optimointi

Ensimmäinen askel Pinterest-markkinoinnissa on luoda yritystili. Miksi? Koska se avaa oven erilaisiin markkinointityökaluihin ja -ominaisuuksiin, jotka auttavat sinua saavuttamaan liiketoimintatavoitteesi. Muista täyttää profiilisi huolellisesti ja lisätä yrityksesi logo sekä informatiivinen kuvaus. Näin varmistat, että kävijät tunnistavat brändisi helposti.

 1. Pinterest-taulujen ja Pin-lisäysten luominen: Parhaat käytännöt ja vinkit

Nyt kun yritystilisi on valmis, on aika luoda tauluja ja lisätä Pinnejä. Taulujen avulla voit järjestää sisältöäsi ja tehdä siitä houkuttelevampaa kävijöille. Muista valita tauluillesi kuvaava nimi ja lisätä informatiivisia kuvauksia. Seuraavaksi keskity Pin-lisäyksiin. Valitse laadukkaat kuvat, jotka herättävät huomiota ja kuvastavat brändiäsi. Lisää kuvatekstejä, jotka ovat informatiivisia ja houkuttelevia. Älä unohda lisätä linkkejä verkkosivustollesi tai tuotesivuille, jotta voit ohjata kävijät konversioon.

Vinkkejä Pinterest-markkinointiin:

 • Tutki kilpailua: Selvitä, miten kilpailevat yritykset hyödyntävät Pinterestiä. Mitkä Pin-lisäykset ovat suosittuja heidän tauluissaan? Tämä voi antaa sinulle ideoita omiin kampanjoihisi.
 • Käytä avainsanoja: Käytä tarkasti valittuja avainsanoja Pin-lisäystesi kuvauksissa ja taulujen nimissä. Tämä auttaa käyttäjiä löytämään sisältösi hakujen avulla.
 • Pidä aikataulu: Säännöllisyys on avain Pinterest-markkinoinnissa. Luo julkaisuaikataulu ja pysy siinä. Tämä auttaa pitämään seuraajasi kiinnostuneina ja sitoutuneina.
 • Seuraa tuloksia: Käytä Pinterestin analytiikkaa seuraamaan kampanjasi suorituskykyä. Tarkastele, mitkä Pin-lisäykset ja taulut saavat eniten liikennettä ja konversioita, ja optimoi strategiaasi niiden perusteella.

Kun aloitat Pinterest-markkinoinnin, anna luovuutesi ja visuaalinen hienosäätösi loistaa. Muista kuitenkin myös pitää silmällä tuloksia ja oppia jatkuvasti parantamaan kampanjoitasi. Pinterest tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden tavoittaa kohdeyleisösi visuaalisen markkinoinnin voimalla – ota siitä kaikki irti ja seuraa, kuinka brändisi kasvaa Pinterestin lumossa.

image 50 Pinterest markkinointi
image 50 Pinterest markkinointi

Pinterest Markkinointi: Tehokkaat Työkalut ja Analytiikka

Kun aloitat Pinterest-markkinoinnin, on olennaista varustautua oikeilla työkaluilla ja hyödyntää analytiikkaa. Tässä artikkelissa tutustumme kahteen tehokkaaseen resurssiin, jotka voivat tehdä Pinterest-markkinoinnista entistä vaikuttavampaa ja mittaamiskelpoisempaa.

Canva Pinterest-markkinoinnissa

Canva on monipuolinen graafinen suunnittelutyökalu, joka voi olla Pinterest-markkinoijan paras ystävä. Miksi? Koska Canva tarjoaa valmiita malleja ja työkaluja, jotka helpottavat houkuttelevien Pin-lisäysten luomista. Voit valita valmiita Pinterest-malleja ja mukauttaa ne brändisi värimaailmaan ja tyyliin. Canva auttaa myös tekstin ja kuvan yhdistämisessä houkutteleviksi visuaaleiksi, jotka erottuvat Pinterest-virrassa.

Vinkkejä Canvan käyttöön Pinterest-markkinoinnissa:

 • Käytä Canvaa kuvittelemaan Pinterest-kilpailuja, infografiikoita ja inspiraatiokuvia.
 • Hyödynnä Canvan valmiita graafisia elementtejä ja symboleja viestin korostamiseksi.
 • Luo Pin-lisäyksiä eri formaateissa, kuten vaakasuunnassa ja pystysuunnassa, jotta saat monipuolisempaa näkyvyyttä.

Pinterestin analytiikka ja Google Tag Manager

Tiedätkö, miten Pinterest-kampanjasi suoriutuvat? Seuraa tuloksiasi hyödyntämällä Pinterestin omaa analytiikkaa. Pinterest Analytics tarjoaa tietoa siitä, kuinka Pin-lisäyksesi suoriutuvat, mikä sisältö saa eniten liikennettä ja kuinka seuraajasi sitoutuvat sisältöösi. Analytiikan avulla voit oppia, mikä toimii ja mikä ei, ja optimoida kampanjoitasi sen perusteella.

Google Tag Manager on toinen hyödyllinen työkalu Pinterest-markkinoinnissa. Voit käyttää sitä seuratakseen Pinterest-kävijöiden toimintaa verkkosivustollasi. Asentamalla Pinterestin seurantakoodin Google Tag Manageriin, voit seurata konversioita, kuten tuotesivujen katseluita ja ostoksia, jotka johtuvat Pinterest-liikenteestä. Tämä auttaa sinua ymmärtämään paremmin Pinterestin vaikutusta liiketoimintaasi ja optimoimaan mainoskampanjoitasi tarkemmin.

Vinkkejä Pinterest-analytiikan ja Google Tag Managerin hyödyntämiseen:

 • Seuraa Pinterestin Analytics-raportteja säännöllisesti ja etsi trendejä ja mahdollisuuksia.
 • Käytä Google Tag Manageria seuraamaan Pinterest-konversioita ja optimoimaan mainosbudjettiasi.
 • Analysoi tietoa eri aikajaksoilla, jotta voit havaita sesongista riippuvaiset trendit.

Näiden työkalujen avulla voit tehdä Pinterest-markkinoinnistaan tehokkaampaa ja mitattavampaa. Canva auttaa sinua luomaan houkuttelevia Pin-lisäyksiä, kun taas Pinterestin analytiikka ja Google Tag Manager auttavat sinua seuraamaan ja optimoimaan kampanjoitasi. Yhdistämällä luovuus ja datan voiman voit saavuttaa entistä parempia tuloksia Pinterest-markkinoinnissasi.

image 49 Pinterest markkinointi
image 49 Pinterest markkinointi

Yhteenveto:

Pinterest-markkinointi on dynaaminen ja visuaalisesti rikas strategia, joka voi avata uusia mahdollisuuksia yrityksellesi. Kohderyhmien tavoittaminen, orgaanisen liikenteen hyödyntäminen sekä pitkän aikavälin näkyvyyden edut tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon. Lisäksi, Canva ja Pinterestin analytiikka yhdessä Google Tag Managerin kanssa voivat auttaa sinua tekemään Pinterest-markkinoinnistaan entistä vaikuttavampaa ja mitattavampaa.

Nyt on aika tarttua Pinterest-markkinoinnin mahdollisuuksiin! Luo Pinterest-yritystili, käytä Canvaa houkuttelevien Pin-lisäysten luomiseen ja hyödynnä Pinterestin analytiikkaa sekä Google Tag Manageria seurantaan ja optimointiin. Kokeile erilaisia strategioita, seuraa tuloksia ja opi jatkuvasti parantamaan kampanjoitasi.

Kutsuamme myös sinua jakamaan kokemuksiasi Pinterest-markkinoinnista. Jaa palautteesi ja onnistumisesi, ja kerro, kuinka Pinterest on vaikuttanut yrityksesi tuloksiin. Yhdessä voimme rakentaa tietoa ja jakaa hyviä käytäntöjä, jotta voimme kaikki hyödyntää Pinterestin potentiaalin täysimääräisesti. Aloita Pinterest-markkinointi ja liity keskusteluun!

Pyydä ilmainen Konsultaatio!

Odota hetki!

Muita postauksia

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija analysoi tietoja useilta näytöiltä, jotka esittävät Google Performance Max -kampanjoiden analytiikkaa ja graafeja modernissa toimistoympäristössä.
Google

Google Performance Max

Johdanto Performance Maxiin Google Performance Max on kampanjatyyppi, joka auttaa mainostajia saavuttamaan maksimaalisen tuloksen hyödyntämällä Googlen kattavaa mainosverkostoa, mukaan lukien hakukoneet, display-verkostot ja YouTube. Performance Max hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista,

Kuvassa on ammatillinen tilanne, jossa digitaalisen markkinoinnin seminaari keskittyy Google My Businessiin. Kuvassa eri alojen pienyrittäjät osallistuvat työpajaan, jossa esittelijä näyttää, miten optimoida Google My Business -profiileja suurelta näytöltä. Osallistujat ovat keskittyneitä ja tekevät muistiinpanoja. Huone on valoisa ja moderni, liiketoimintaan keskittyvällä sisustuksella ja brändäysbannereilla.
Google

Google My Business – Mikä se on?

Google My Business on Googlen tarjoama ilmainen työkalu, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden hallinnan Google-haussa ja Google Mapsissa. Tämä alusta antaa yrityksille mahdollisuuden julkaista tärkeät tiedot, kuten aukioloajat, yhteystiedot ja asiakasarvostelut,

Google Ads -kampanjan optimointia analysoimalla dataa tietokoneella, mukana grafiikoita ja analytiikkatietoja. Google Ads opas kampanjoiden optimointiin.
Google

Google Ads Opas

Mikä on Google Ads? Google Ads on Googlen tarjoama online-mainonta alusta, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden parantamisen hakukoneiden tulossivuilla sekä muilla Googlen omistamilla alustoilla. Se toimii PPC-mallin (Pay-Per-Click) mukaisesti, eli mainostajat