Miten teet kotisivut yrityksellesi

Miten teet kotisivut yrityksellesi

Kotisivu: Miten rakennat tehokkaat kotisivut

Kun suunnittelet yrityksellesi kotisivuja, on tärkeää määrittää, mitä haluat niillä saavuttaa. Haluatko kerätä enemmän liidejä, kasvattaa verkkokauppasi myyntiä, vai esitellä yrityksesi osaamista ja palveluita? 

Tässä artikkelissa käymme läpi, kuinka voit rakentaa kotisivut, jotka palvelevat juuri sinun yrityksesi tarpeita.

Määritä sivujesi tarkoitus

Aloita pohtimalla, miksi yrityksesi tarvitsee kotisivut. Tämä auttaa sinua rakentamaan sivuston, joka palvelee parhaiten yrityksesi tavoitteita. Yrityksen kotisivut voivat palvella monia tarkoituksia, kuten:

 • Liidien kerääminen: Hanki potentiaalisten asiakkaiden yhteystiedot.
 • Yrityksen esittely: Näytä yrityksesi toiminta, tuotteet, palvelut ja osaaminen.
 • Verkkokauppa: Myy tuotteitasi ja palveluitasi suoraan sivuston kautta.
 • Luotettavuuden osoittaminen: Vakuuta asiakkaat yrityksesi luotettavuudesta.

Rakenna kattavat kotisivut

Jos kotisivusi ovat keskeinen osa yrityksesi markkinointia ja uusasiakashankintaa, harkitse kattavan sivustoratkaisun hankkimista. Laajemmalla sivustolla voit räätälöidä jokaisen palvelun alasivun puhuttelemaan juuri oikeaa kohderyhmää, ja kertoa kävijöille nopeasti kaiken tarvittavan.

Yksinkertainen käyntikorttisivu

Pienemmät yritykset voivat hyötyä yksinkertaisista “käyntikorttisivuista”, jotka toimivat yrityksen kasvoina verkossa. Ne ovat merkki siitä, että yritys on olemassa, ja useimmille yrityksille tämä on vähimmäisvaatimus.

Tehokas liidien hankinta

Monille yrittäjille kotisivujen tärkein tehtävä on liidien kerääminen. Kun ihmiset etsivät netistä tuotteita tai palveluita, haluat varmasti, että he löytävät juuri sinut. Liidien hankintaan suunnitellut kotisivut ovat tehokas tapa tavoittaa asiakkaasi.

Verkkokaupan mahdollisuudet

Jos haluat myydä tuotteitasi suoraan netissä, on olemassa monia suosittuja verkkokauppa-alustoja, kuten WooCommerce ja Shopify. Verkkokaupassa on erityisen tärkeää, että sivusto toimii teknisesti moitteettomasti ja on helppokäyttöinen, joten ota yhteyttä sivustoammattilaiseen löytääksesi parhaan ratkaisun yrityksellesi.

Olipa tavoitteesi mikä tahansa, aloita määrittämällä, mitä haluat kotisivuiltasi saavuttaa. Tämä auttaa sinua rakentamaan sivuston, joka palvelee yrityksesi tarpeita ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi. Muista, että kotisivut ovat yrityksesi kasvot verkossa, joten panosta niiden suunnitteluun ja toteutukseen.

Verkkosivuston päivittäminen

Myös verkkosivuston päivittäminen voi tuoda isoja muutoksia ulkoasuun, tämä voi olla tehokkaampaa, jos verkkosivut ovat rakennettu järkevällä alustalla. Olemme tehneet erillisen artikkelin liittyen verkkosivuston päivittämiseen, että miksi se olisi tärkeää. Voit lukea sen täältä.

Kuinka valita oikea alusta ja tekijä yrityksesi kotisivuille?

Kun olet päättänyt luoda kotisivut yrityksellesi, seuraava askel on valita sopiva alusta ja tekijä. Tässä oppaassa annamme sinulle vinkkejä ja tietoa, joiden avulla voit tehdä parhaat mahdolliset valinnat yrityksesi tarpeisiin.

Alustan valinta: WordPress vai jokin muu?

CMS (Content Management System) eli sisällönhallintajärjestelmä on ohjelmisto, joka mahdollistaa verkkosivuston sisällön hallinnan ja julkaisun ilman koodaustaitoja. Tässä on muutamia suosittuja CMS-järjestelmiä ja niiden eroavaisuuksia:

1. WordPress:

Woordpress logo
bzpsydeSfkWXO7PcGj6a0aGyj Jl8vMWOrcurQRo2Ud1iGNExm4pVKgtSjHw5IOJ3iDDKB4oekXMhNWmeCB0tp8R6hZTn8k04qLVqQAcOUburW7xtdjT6MdMel XFNAk3RUifL1AhKznpSKWqDgJBo8 Miten teet kotisivut yrityksellesi
 • Käyttö: WordPress on maailman suosituin CMS, jota käytetään niin blogien, yrityssivustojen kuin verkkokauppojenkin luomiseen.
 • Ominaisuudet: WordPress on erittäin joustava ja laajennettavissa tuhansilla teemoilla ja lisäosilla (plugins).
 • Käytettävyys: WordPress on käyttäjäystävällinen, ja sillä on suuri yhteisö, joka tarjoaa tukea ja resursseja.

2. Joomla:

Joomla logo
Miten teet kotisivut yrityksellesi
 • Käyttö: Joomla on toinen suosittu CMS, joka sopii monenlaisille sivustoille, kuten portaaleille ja verkkokaupoille.
 • Ominaisuudet: Joomla tarjoaa monipuolisia ominaisuuksia ja laajennuksia, mutta se voi olla hieman monimutkaisempi kuin WordPress.
 • Käytettävyys: Joomla vaatii hieman enemmän teknistä osaamista kuin WordPress, mutta se on silti suhteellisen helppokäyttöinen.

3. Drupal:

Drupal logo
f5xC1QXBsMS1aK6O4jcUjzdJbRvs5hNgzyJlJDd96H BTqU9GgSYvAxhusX6GdRXleNrWnYxRenoyAxoo1EcSN8dh704cW7RbeVRwXEvWa985uQQr0PPJAQP4ip CWsyqsIUg7q5EJXmd5wNNAFwIZw Miten teet kotisivut yrityksellesi
 • Käyttö: Drupal on tehokas ja monipuolinen CMS, joka sopii erityisesti monimutkaisille ja suurille sivustoille.
 • Ominaisuudet: Drupal tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet räätälöintiin ja skaalautuvuuteen, mutta se voi olla haastavaa aloittelijoille.
 • Käytettävyys: Drupal vaatii enemmän teknistä tietämystä ja osaamista kuin WordPress tai Joomla.

4. Magento:

Magento logo
VB25 3pLjTNo5EBhs ho0bxj4TXryESN4qbh4ui9fCHlOM2LFRetn81ZH2puBrYSmXlxJIl0SiEI6pTNwIRx3Tj5czxjyJpcHj 7 Miten teet kotisivut yrityksellesi
 • Käyttö: Magento on erityisesti verkkokauppoihin suunniteltu CMS.
 • Ominaisuudet: Magento tarjoaa laajan valikoiman verkkokauppaominaisuuksia, kuten tuotehallinnan ja asiakasseurannan.
 • Käytettävyys: Magento vaatii teknistä osaamista, ja se voi olla monimutkainen pienille verkkokaupoille.

5. Shopify:

Shopify logo
hmny6OPJYW5ifHgUgwbSYnSMeVsct7VYcNv777n0xrR Lk 1 y8aNSgx V5RSduC16w Miten teet kotisivut yrityksellesi
 • Käyttö: Shopify on toinen suosittu verkkokauppa-alusta, joka on suunniteltu erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille.
 • Ominaisuudet: Shopify on käyttäjäystävällinen ja tarjoaa kaikki tarvittavat ominaisuudet verkkokaupan pyörittämiseen.
 • Käytettävyys: Shopify on helppokäyttöinen, ja se sopii hyvin aloittelijoille.

6. Squarespace:

Squareospace logo
TWCOMK1DY1N1n4nyonCcBNGV0yh2HDN45XqcDoHiJWXZDeJuOnwB6GzwBbV cQ4ZPG eInNU4T y JBV6MfM T1NWixyq5vVQwkCe08Gtw nHqsMHluZuIaFrUegS1mz3r6rNoJWyG0sQeZETICA6Y Miten teet kotisivut yrityksellesi
 • Käyttö: Squarespace on suunniteltu erityisesti pienyrityksille ja yksityishenkilöille, jotka haluavat luoda visuaalisesti näyttäviä sivustoja.
 • Ominaisuudet: Squarespace tarjoaa kauniita malleja ja on erinomainen valinta luoville aloille, kuten valokuvaajille ja suunnittelijoille.
 • Käytettävyys: Squarespace on intuitiivinen ja helppokäyttöinen, eikä vaadi teknistä osaamista.

7. Wix:

Wix Logo
Wix.com website logo.svg 1 Miten teet kotisivut yrityksellesi
 • Käyttö: Wix on pilvipohjainen web-kehitysalusta, joka mahdollistaa helpon ja nopean verkkosivuston luomisen.
 • Ominaisuudet: Wix tarjoaa laajan valikoiman malleja, ja sen vedä ja pudota -editori tekee sivuston suunnittelusta helppoa.
 • Käytettävyys: Wix on erittäin käyttäjäystävällinen, ja se sopii hyvin aloittelijoille.

Miksi Me Suosimme WordPressiä?

Me suosimme WordPressiä monista syistä, ja tässä ovat tärkeimmät niistä:

Käyttäjäystävällisyys: WordPress on erittäin käyttäjäystävällinen, ja se sopii sekä teknisesti taitaville että niille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta verkkosivustojen rakentamisesta. Sen intuitiivinen käyttöliittymä mahdollistaa sisällön lisäämisen ja päivittämisen helposti.

Laajennettavuus ja Joustavuus: WordPressin laaja valikoima teemoja ja lisäosia mahdollistaa sivuston räätälöinnin ja laajentamisen juuri sellaiseksi kuin haluat. Voit lisätä uusia toimintoja ja ominaisuuksia ilman koodaustaitoja.

Yhteisö ja Tuki: WordPressillä on maailmanlaajuinen yhteisö ja valtava määrä kehittäjiä, jotka tarjoavat tukea ja kehittävät jatkuvasti uusia parannuksia ja päivityksiä. Tämä tarkoittaa, että saat apua ja neuvoja nopeasti, kun tarvitset.

Hakukoneystävällisyys: WordPress on suunniteltu olemaan hakukoneystävällinen, ja se tarjoaa useita SEO-työkaluja, jotka auttavat sivustosi näkymään paremmin hakutuloksissa. Tämä on elintärkeää liikenteen ja näkyvyyden kannalta.

Monipuolisuus: WordPress soveltuu monenlaisille sivustoille, kuten blogeille, yrityssivuille, portfolioille ja verkkokaupoille. Sen monipuolisuus tekee siitä ihanteellisen valinnan monille eri projekteille.

Kustannustehokkuus: WordPress on avoimen lähdekoodin ohjelmisto, mikä tarkoittaa, että se on ilmaista käyttää. Vaikka jotkut teemat ja lisäosat voivat olla maksullisia, voit silti rakentaa ja ylläpitää ammattimaisen sivuston pienellä budjetilla.

Mobiiliystävällisyys: Monet WordPress-teemat ovat responsiivisia, mikä tarkoittaa, että ne toimivat hyvin eri laitteilla, kuten tietokoneilla, tableteilla ja älypuhelimilla. Mobiiliystävällisyys on tärkeää käyttäjäkokemuksen ja hakukonenäkyvyyden kannalta.

Nämä ominaisuudet ja edut tekevät WordPressistä erinomaisen valinnan verkkosivustojen rakentamiseen ja ylläpitämiseen, ja siksi me suosimme sitä muiden CMS-järjestelmien yli.

Voinko rakentaa sivut itse?

Jos sinulla on tarpeeksi osaamista ja aikaa, voit rakentaa sivut itse. WordPress tarjoaa valtavasti ilmaisia ja maksullisia teemoja. On kuitenkin tärkeää muistaa, että sivuston rakentaminen vaatii aikaa ja opettelua, joten ammattilaisen palkkaaminen voi olla hyvä idea.

Kuinka valita oikea tekijä?

Kun valitset suunnittelijaa, tutustu heidän työnäytteisiinsä, palveluihinsa ja lue muiden asiakkaiden kokemuksia. Kun löydät sopivan tekijän, ota yhteyttä ja keskustele toiveistasi. Tämä antaa sinulle arvokasta tietoa siitä, millainen sivustoratkaisu yrityksellesi sopii parhaiten. Meidän lähestymis tapa on rento ja se, että päästään simppelisti haluttuun lopputulokseen ilman suurempaa “vääntämistä”.

Yhteenveto

Oikean alustan ja tekijän valinta on avain onnistuneisiin kotisivuihin. WordPress on hyvä ja luotettava valinta useimmille yrityksille, ja ammattilaisen palkkaaminen voi säästää aikaa ja vaivaa. Muista tutustua eri vaihtoehtoihin ja keskustella potentiaalisten tekijöiden kanssa löytääksesi parhaan ratkaisun yrityksellesi.

Kuinka paljon hyvät kotisivut maksavat?

Kotisivujen hankinta herättää monissa kysymyksen: kuinka paljon se tulee maksamaan? Tässä osiossa käsittelemme hintakysymyksiä ja annamme vinkkejä budjetin suunnitteluun.

Mitä sinun tulisi tietää kotisivujen hinnoista?

Kotisivujen hinta voi vaihdella suuresti. Monesti verkkosivuja löytää muutamasta 200 eurosta, jopa 50000 euroon. Keskimäärin meidän rakentamat verkkosivut ovat 1000 – 5000 €, riippuen sivuston laajuudesta ja teknisestä monimutkaisuudesta. Voit ottaa meihin suoraan yhteyttä liittyen verkkosivuston tarjoukseen.

Budjetin realistinen suunnittelu

On tärkeää olla realistinen budjetin suhteen. Joskus saatat joutua miettimään, onko jotain, mitä voit jättää pois tai voitko jakaa laskun pienempiin osiin. Pienillä yrityksillä voi olla houkutus valita mahdollisimman edulliset kotisivut, mutta on tärkeää keskittyä hinta-laatusuhteeseen ja varmistaa, että saat rahoillesi vastinetta.

Kuinka saada parhaat mahdolliset sivut budjetillasi?

Ole tietoinen omista tarpeistasi ja teknologisista ratkaisuista. Mieti, mihin haluat panostaa ja mistä voit säästää. Tärkeintä on, että saat budjetillasi yrityksellesi mahdollisimman hyvät ja toimivat sivut, jotka palvelevat yrityksesi tavoitteita.

Luo hieno ensivaikutelma – Sivuston ulkoasu ja brändäys

Sivuston ulkoasu on yrityksesi digitaalinen käyntikortti. Se välittää mielikuvia ja herättää tunteita, joten sen on oltava kohderyhmääsi puhutteleva ja brändiäsi tukeva.

Miten luoda visuaalisesti puhutteleva sivusto?

Sivuston ulkoasun on herätettävä huomiota ja kommunikoitava selkeästi kävijöille. Se, miltä sivustosi näyttää ensisilmäyksellä, voi ratkaista, viipyvätkö kävijät sivustollasi vai klikkaavatko he pois.

Värit ja fontit: Pienetkin yksityiskohdat, kuten värit ja fontit, voivat vaikuttaa suuresti. Valitse ne huolella!

Kuvat ja layout: Houkuttelevat kuvat ja selkeä layout voivat tehdä sivustostasi ammattimaisen ja luotettavan oloisen.

Brändäys: Logo ja Yhtenäinen Ilme

Logo on keskeinen osa yrityksesi visuaalista ilmettä. Sen tulisi olla tunnistettava ja yksinkertainen, ja sen tulisi näkyä kaikessa, mitä teet, olipa kyseessä sitten yritysauto, työvaatteet tai ikkunateippaukset.

Yhtenäinen ja tyylikäs ilme auttaa yritystäsi erottumaan ja jäämään mieleen.

Kuvien valinta: autenttisuus ja laatu

Kuvien valinta on oleellinen osa sivuston suunnittelua. Mieti, mitä kuvia sivuillasi käytetään ja mistä ne hankitaan. Autenttiset kuvat voivat olla erinomainen tapa esitellä tuotteitasi tai palveluitasi, kun taas kuvapankkikuvat voivat olla hyvä valinta, kun haluat välittää tiettyjä mielikuvia.

Henkilökohtainen brändi: Jos yrityksesi nojaa henkilöbrändiisi, tuo itsesi esille kuvituksessa.

Valokuvaukselliset tuotteet: Jos tuotteesi tai palvelusi ovat valokuvauksellisia, käytä hyvälaatuisia, ammattimaisia kuvia.

Kuvapankit: Laadukkaita kuvapankkikuvia voi käyttää, kun haluat välittää mielikuvia edullisesti.

Yhteenveto

Sivuston ulkoasun ja brändäyksen suunnittelu on tärkeä askel kohti ammattimaista ja houkuttelevaa verkkosivustoa. Muista, että ensivaikutelma lasketaan, ja sivustosi ulkoasun on puhuteltava kohderyhmääsi ja välitettävä oikeat mielikuvat yrityksestäsi.


Rakenna selkeä ja käyttäjäystävällinen sivusto

Sivuston rakenne on avainasemassa, kun haluat luoda käyttäjäystävällisen ja hakukoneoptimoitua sivuston. Selkeä ja looginen rakenne tekee sivustostasi helpommin lähestyttävän ja parantaa käyttäjäkokemusta.

Käytettävyys ja hakukonenäkyvyys:

Sivuston rakenteen tulee olla selkeä ja looginen. Käyttäjät arvostavat selkeyttä ja helppoutta, ja heidän tulisi löytää etsimänsä tiedot nopeasti. Muista 7 sekunnin sääntö: sinulla on keskimäärin 7 sekuntia vakuuttaa kävijä siitä, että sivustosi tarjoaa etsityn tiedon tai palvelun.

Kävijäpolku:

Mieti, miten haluat ohjata kävijöitä sivustollasi. Hyvin suunniteltu kävijäpolku ohjaa kävijän sujuvasti sivulta toiselle ja rohkaisee häntä toimimaan – esimerkiksi ottamaan yhteyttä tai tekemään ostoksen.

Alasivut ja selkeys:

Jokaiselle palvelulle tai tuotteelle kannattaa luoda oma alasivunsa. Näin hakukoneet löytävät sivustosi helpommin, ja kävijät saavat etsimänsä tiedot nopeasti. Esimerkiksi yritys, joka vuokraa lumilinkoja, voisi luoda alasivun osoitteella “yrityksenosoite.fi/vuokraa-lumilinko-rovaniemi”.

Mobiiliystävällisyys:

Nykyään yhä useammat käyttävät nettiä mobiililaitteilla, joten sivustosi on oltava mobiiliystävällinen. Google suosii mobiililaitteita, ja sivuston hakukonesijoitukset määräytyvät ensisijaisesti mobiiliversion perusteella.

Yhteenveto:

Sivuston rakenne on keskeinen osa käyttäjäkokemusta ja hakukoneoptimointia. Selkeä rakenne, looginen kävijäpolku, hyvin suunnitellut alasivut ja mobiiliystävällisyys ovat avaimia menestyksekkääseen verkkosivustoon.


Luo kiehtovia ja merkityksellisiä tekstisisältöjä

Kuinka kuvailisit yritystäsi, tuotteitasi tai brändiäsi? Sivustosi tekstisisältö on avainasemassa, kun haluat välittää viestisi, tehdä vaikutuksen ja pitää vierailijat sivuillasi.

Tekstisisällöt: Sivujesi myyntipuhe

Hyvin laaditut tekstisisällöt tekevät sivustostasi kiinnostavan ja saavat vierailijan viipymään sivuillasi. Ne ovat kuin myyntipuhe, joka vakuuttaa kävijän ja houkuttelee hänet ottamaan yhteyttä.

Kohderyhmäsi Huomioon ottava sisältö:

Kirjoita tekstit, jotka vetoavat kohderyhmääsi. Mieti, mitä he haluavat tietää yrityksestäsi ja palveluistasi, ja esitä se mahdollisimman kiinnostavasti.

Luettavuus ja hakukoneoptimointi:

Hakukoneet suosivat pidempiä tekstejä, mutta tekstien tulee olla myös kiinnostavia ja helposti luettavia. Tekstin luettavuutta voi parantaa jakamalla se selkeisiin osiin, käyttämällä väliotsikoita ja luettelomerkkejä.

Hakukoneystävällinen sisältö:

Käytä teksteissä avainsanoja, joilla haluat löytyä hakutuloksista. Google suosii sivuja, joiden sisältö vastaa käyttäjien hakuja. Tutki, millaisia hakutuloksia Google tarjoaa haluamillasi avainsanoilla, ja tuota vastaavaa sisältöä sivuillesi.

Ammattimainen sisällöntuotanto:

Jos kirjoittaminen tuntuu haastavalta, harkitse ammattilaisen palkkaamista. Laadukkaat tekstit ovat investointi, joka maksaa itsensä takaisin.

Yhteenveto:

Hyvin laaditut, kohderyhmää puhuttelevat ja hakukoneystävälliset tekstisisältö ovat avainasemassa, kun haluat tehdä vaikutuksen sivustosi vierailijoihin ja pitää heidät sivuilla.


Kuinka saada liikennettä yrityksesi kotisivuille

Miksi luoda verkkosivut, jos kukaan ei löydä niitä? Hakukoneoptimoinnin (SEO) avulla voit varmistaa, että sivustosi tavoittaa oikean yleisön.

Liikenteen hankinta: Suunnitelmallisuus on avain

SEO ei ole vain sivuston rakenteesta ja sisällöstä huolehtimista; se on kokonaisvaltainen prosessi, joka tulee ottaa huomioon koko sivuston laajuudessa. Kun luot uudet kotisivut, on tärkeää miettiä heti suunnitteluvaiheessa, kuinka sivut saadaan näkymään hakutuloksissa.

Mitä SEO:ssa tulee huomioida?

 • Sivujen Sisältö: Laadukas ja kattava sisältö avainsanoille, joilla haluat löytyä.
 • Latausnopeus: Nopea latausnopeus parantaa käyttäjäkokemusta ja hakukonenäkyvyyttä.
 • Linkkirakenne: Selkeä linkkirakenne auttaa hakukoneita löytämään sivusi.
 • Linkkiprofiili: Laadukkaat ulkoiset linkit lisäävät sivustosi uskottavuutta.
 • Kuvien Metatiedot: Kuvien oikea nimeäminen ja kuvaavien alt-tekstien käyttö parantavat hakukonenäkyvyyttä.
 • Metaotsikot ja Metakuvaukset: Nämä vaikuttavat siihen, kuinka moni klikkaa hakutulostasi.

Mainonta ja SEO

Vaikka SEO on tärkeää, myös maksettu mainonta, kuten Google Ads, on usein tarpeellista. Mainokset näkyvät hakutulossivun kärjessä ja voivat parantaa näkyvyyttäsi merkittävästi. Monet käyttäjät klikkaavat mainoksia, joten jos kilpailijasi mainostavat ja sinä et, saatat menettää potentiaalisia asiakkaita.

Yhteenveto

Hakukoneoptimointi on kokonaisvaltainen prosessi, joka auttaa sivustosi löytymistä. On tärkeää ottaa SEO huomioon jo suunnitteluvaiheessa ja yhdistää se tehokkaasti maksettuun mainontaan, jotta voit maksimoida sivustosi näkyvyyden ja tavoittaa oikean yleisön. Voit lukea lisää hakukoneoptimoinnista painamalla tästä. ja verkkokaupan hakukoneoptimoinnista tästä!


Kuinka kerätä liidejä sivustoltasi

Haluatko, että sivustosi kävijät ottavat sinuun yhteyttä helposti? Tässä luvussa käymme läpi, kuinka voit kerätä liidejä sivustoltasi ja pitää yhteyttä niihin kävijöihin, jotka eivät ole vielä valmiita tekemään ostopäätöstä.

1. Vaivattomat yhteydenottolomakkeet:

Tee yhteydenotosta kävijöille mahdollisimman helppoa lisäämällä jokaiselle sivulle helppokäyttöinen yhteydenottolomake. Näin kävijä voi ottaa yhteyttä suoraan sivulta ilman ylimääräisiä klikkauksia.

2. Matalan kynnyksen chatbotit:

Chatbotit voivat tarjota kävijöille perustietoa palveluistasi ja vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Ne voivat myös ohjata kävijöitä kohti yhteydenottoa.

3. Tehokkaat Call to Action -kehotukset (CTA):

Hyvä CTA herättää huomiota, on selkeä ja informatiivinen, ja puhuttelee kohderyhmääsi. Pienetkin muutokset CTA:ssa voivat vaikuttaa siihen, kuinka monta yhteydenottoa saat sivujesi kautta.

4. Kuinka tavoittaa ne, jotka eivät ole vielä valmiita ostamaan?

Tarjoa kävijöille jotain arvokasta, kuten uutiskirje tai ilmainen opas, jotta he jättävät yhteystietonsa. Näin voit pitää yhteyttä heihin sähköpostimarkkinoinnin kautta ja kohdistaa heille uudelleenmarkkinointia.

Yhteenveto:

Liidien kerääminen sivustoltasi vaatii selkeät ja helppokäyttöiset yhteydenottolomakkeet, matalan kynnyksen chatbotit, tehokkaat CTA:t ja arvokkaan sisällön tarjoamista kävijöille. Kun otat nämä seikat huomioon, voit kerätä liidejä tehokkaasti ja pitää yhteyttä potentiaalisiin asiakkaisiin.

Voit lukea lisää verkkosivustojen kehityksestä tästä.


Sivuston ylläpitäminen itse

Eikö tekninen sanasto ole sinulle tuttua? Ei hätää! Tässä luvussa selvennämme, mitä sinun tarvitsee tietää sivuston ylläpidosta, domainien varaamisesta ja yrityssähköpostin luomisesta.

1. Domainin varaaminen:

Domain eli verkko-osoite on sivustosi osoite internetissä. Hyvä domain on selkeä, helppo muistaa ja kirjoittaa. Jos olet perustamassa yritystä, tarkista, onko haluamasi domain saatavilla, jotta vältyt turhautumiselta myöhemmin.

2. Tehokkaat pilvipalvelimet:

Sivustosi tarvitsee palvelintilan toimiakseen. Pilvipalvelimet ovat nykyaikainen valinta, sillä ne ovat nopeita, luotettavia ja skaalautuvia, mikä takaa sivustosi sujuvan toiminnan.

3. Luotettava yrityssähköposti:

Yrityssähköposti on olennainen osa yrityksen kommunikaatiota. Valitse sähköpostipalvelu, joka sopii parhaiten tarpeisiisi, kuten Microsoft 365 tai Google Workspace, ja luo domainisi mukaiset sähköpostiosoitteet, kuten info@yrityksennimi.fi.

Yhteenveto:

Sivuston ylläpito ei ole rakettitiedettä! Selkeä domain, tehokas pilvipalvelin ja luotettava yrityssähköposti ovat avaimet sujuvaan ja ammattimaiseen nettiläsnäoloon. Ja muista, voimme auttaa sinua kaikissa näissä asioissa!


Turvallinen Verkkosivusto

Tietosuoja on nykypäivänä keskeinen osa verkkosivustojen hallintaa. Tässä luvussa käsittelemme, kuinka voit varmistaa sivustosi käyttäjien tietosuojan ja luoda turvallisen ympäristön heille.

1. Selkeä tietosuojaseloste:

Tietosuojaseloste on olennainen osa sivustoasi. Siinä kerrotaan käyttäjille selkeästi, mitä tietoja kerätään ja miten niitä käsitellään. Selosteessa tulisi olla tiedot siitä, kuka tietoja kerää, mihin niitä käytetään, missä ja kuinka kauan niitä säilytetään, sekä käyttäjän oikeudet omiin tietoihinsa.

2. Evästebanneri:

Evästebanneri informoi käyttäjiä sivustolla käytettävistä evästeistä ja pyytää lupaa niiden käyttöön. Bannerin avulla käyttäjät voivat helposti hyväksyä tai kieltäytyä evästeiden käytöstä, ja se auttaa sivuston omistajaa noudattamaan tietosuojalakeja.

3. SSL-suojaus:

SSL-suojaus suojaa käyttäjän ja palvelimen välisen datan ulkopuolisilta. SSL-sertifikaatti osoittaa käyttäjälle, että sivusto on luotettava ja turvallinen. Google arvostaa SSL-suojattuja sivustoja, joten suojaus voi parantaa sivustosi näkyvyyttä hakukoneissa.

Yhteenveto:

Tietosuoja on keskeinen osa verkkosivuston ylläpitoa. Selkeä tietosuojaseloste, informoiva evästebanneri ja SSL-suojaus ovat avainasemassa luomaan turvallisen ja luotettavan ympäristön sivustosi käyttäjille.


Verkkosivuston tehokas analytiikka

Analytiikka on avainasemassa, kun haluat ymmärtää ja kehittää verkkosivustoasi. Se antaa sinulle tärkeää tietoa siitä, kuinka kävijät käyttävät sivustoasi, ja auttaa sinua optimoimaan sen suorituskykyä.

1. Asenna tehokkaat seurantatyökalut:

Kun haluat nähdä, kuinka sivustosi toimii, tarvitset luotettavat analytiikkatyökalut. Ne antavat sinulle tietoa sivustosi liikenteestä, näkyvyydestä hakukoneissa ja kävijöiden toimista sivustollasi.

2. Hyödynnä ilmaisia työkaluja:

Voit käyttää monia erinomaisia työkaluja ilmaiseksi, kuten:

 • Google Analytics 4: Tämä työkalu antaa sinulle yksityiskohtaista tietoa sivustosi liikenteestä ja kävijöiden käyttäytymisestä.
 • Google Search Console: Tämä työkalu auttaa sinua seuraamaan sivustosi näkyvyyttä Google-haussa.
 • Microsoft Clarity: Tämä työkalu antaa sinulle videotallenteita ja lämpökarttoja kävijöiden toimista sivustollasi.
 • Hotjar: Toimii samalla tavalla kuin Microsoft Clarity

3. Seuraa Konversioita:

Konversioseuranta kertoo sinulle, kuinka moni kävijä suorittaa toimia sivustollasi, kuten ostoksia tai yhteydenottoja. Voit asentaa konversioseurannan esimerkiksi Google Analyticsin tai Google Tag Managerin kautta.

4. Optimoi Sivustosi:

Analytiikan avulla voit nähdä, mitkä osat sivustostasi kiinnostavat kävijöitä eniten ja miten he liikkuvat sivustollasi. Tämä tieto auttaa sinua optimoimaan sivustosi ja parantamaan sen suorituskykyä.

Yhteenveto:

Analytiikka on keskeinen osa verkkosivuston kehittämistä. Se antaa sinulle arvokasta tietoa ja auttaa sinua tekemään tietoon perustuvia päätöksiä sivustosi optimoinnista.

Kysy lisää tietoa

Muita artikkeleita

Henkilö käyttämässä tietokonetta, jossa näkyy hyvin suunniteltu verkkosivusto, joka esittelee nettisivujen tekoa otteella.

Nettisivujen teko: Opas Verkkosivujen rakentamiseen

Nettisivujen suunnittelu ja valmistelu Johdanto nettisivujen tekoon Nettisivut ovat nykyään paljon enemmän kuin vain digitaalinen käyntikortti; ne ovat liiketoiminnan kulmakivi, joka määrittää, kuinka yrityksesi nähdään digitaalisessa maailmassa. Hyvin suunnitellut verkkosivut

Lue lisää!
Moderni yritysverkkosivusto tietokoneen ruudulla, jossa on näkyvissä palvelut ja yhteystiedot sekä tehokkaat toimintakehotuspainikkeet. Kuvaan liittyy kotisivut hinta hakusanalla.

Paljon kotisivut yritykselle maksavat?

Miksi kotisivut ovat tärkeitä yritykselle? Nykyisessä digitaalisessa maisemassa kotisivut ovat ensisijainen työkalu yrityksille saavuttaa näkyvyyttä ja houkutella uusia asiakkaita. Verkkosivu on usein potentiaalisen asiakkaan ensimmäinen kosketuspinta yritykseen, ja se luo

Lue lisää!
Google Performance Max

Google Performance Max

Johdanto Performance Maxiin Google Performance Max on kampanjatyyppi, joka auttaa mainostajia saavuttamaan maksimaalisen tuloksen hyödyntämällä Googlen kattavaa mainosverkostoa, mukaan lukien hakukoneet, display-verkostot ja YouTube. Performance Max hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista,

Lue lisää!