Digimarkkinointi Furia Oy Logo

Mitä ovat verkkotunnuksen ja sivun auktoriteetti?

Mitä ovat verkkotunnuksen ja sivun auktoriteetti?

Hakukoneet, kuten Google, käyttävät monia mittareita arvioidessaan, kuinka korkealle sivustosi tai sen yksittäiset sivut sijoittuvat hakutuloksissa. Kaksi keskeistä mittaria ovat verkkotunnuksen auktoriteetti (DA eli Domain Authority) ja sivun auktoriteetti (PA eli Page Authority). Mutta mitä nämä termit tarkoittavat ja kuinka voit parantaa niitä? Tässä artikkelissa käymme läpi nämä kysymykset ja annamme vinkkejä, kuinka Furian hakukoneoptimointipalvelut voivat auttaa sinua tässä.

sivun auktoriteetti. Mitä PA Page authority ja DA domain authority tarkoittaa?
image 17 Mitä ovat verkkotunnuksen ja sivun auktoriteetti?

Verkkotunnuksen auktoriteetti (DA)

DA kertoo, kuinka arvostettu ja luotettava koko verkkosivustosi on hakukoneiden silmissä. Pisteet vaihtelevat 0-100 välillä, ja korkeammat pisteet tarkoittavat parempaa näkyvyyttä hakutuloksissa. DA:n parantamiseksi on tärkeää keskittyä hakukoneoptimointiin, joka on prosessi sivuston näkyvyyden parantamiseksi hakukoneissa. Tässä Furian hakukoneoptimointipalvelut voivat auttaa.

Sivun auktoriteetti (PA)

PA taas kertoo, kuinka arvostettu yksittäinen sivu on verkkosivustollasi. Kuten DA, myös PA:n parantamiseksi on tärkeää keskittyä hakukoneoptimointiin, ja erityisesti siihen, kuinka muut sivustot linkittävät sivullesi.

Miten voit tarkistaa verkkosivun auktoriteetin?

Verkkosivusi auktoriteetti kertoo, kuinka arvostettu ja luotettava sivustosi on hakukoneiden silmissä. Tämän tiedon selvittäminen voi auttaa sinua ymmärtämään, kuinka hyvin sivustosi pärjää kilpailijoihin nähden ja missä parannettavaa mahdollisesti on.

Kuinka tarkistaa sivusi auktoriteetti?

On olemassa useita työkaluja, joilla voit tarkistaa sivustosi auktoriteetin. Yksi suosituimmista ja luotettavimmista työkaluista on Ahrefs. Ahrefs tarjoaa ilmaisen “sivusto auktoriteetti testeri” -työkalun, jonka avulla voit nopeasti ja helposti nähdä sivustosi nykyisen auktoriteetin.

Voit käyttää Ahrefsin työkalua klikkaamalla tästä Ahrefs Website Authority Checker

Miksi sivun auktoriteetti on tärkeä?

Jos huomaat, että sivustosi auktoriteetti on matala, se voi olla merkki siitä, että sinun on tehtävä enemmän työtä sivustosi näkyvyyden parantamiseksi hakukoneissa. Korkea auktoriteetti tarkoittaa yleensä parempaa näkyvyyttä hakutuloksissa, mikä voi johtaa enemmän liikennettä ja potentiaalisia asiakkaita sivustollesi. Erityisesti, jos haluat kilpailla tietyissä hakusanoissa kilpailijoidesi kanssa, sivustosi auktoriteetin parantaminen on keskeistä.

Muista, että auktoriteetti on vain yksi monista tekijöistä, jotka vaikuttavat sivustosi näkyvyyteen hakukoneissa. On tärkeää ottaa huomioon myös muut hakukoneoptimoinnin näkökohdat, kuten sisällön laatu, tekninen SEO ja takaisinlinkit.

Mikä on hyvä verkkotunnuksen auktoriteettiluku?

Verkkotunnuksen auktoriteetti kertoo, kuinka arvostettu ja luotettava verkkosivustosi on hakukoneiden, kuten Googlen, silmissä. Esimerkiksi suuret yritykset kuten Google, Apple ja Microsoft saavat korkeat DA-pisteet, tyypillisesti välillä 95-100.

Uudet verkkosivustot saavat yleensä matalammat pisteet, ehkä 10-20 välillä. On myös huomionarvoista, että on helpompaa parantaa DA-pistettäsi, jos se on 20-30, kuin jos se on 70-80.

Tässä yleinen katsaus DA-pisteisiin:

 • Alle 30 on heikko
 • 30-40 on alle keskiarvon
 • 40-50 on keskiarvo
 • 50-60 on hyvä
 • 60-70 on erittäin hyvä
 • Yli 80 on erinomainen

On tärkeää ymmärtää, että vaikka DA ei suoraan vaikuta Googlen sijoitukseen, se voi auttaa ennustamaan sivustosi suorituskykyä hakutuloksissa. DA on parasta käyttää vertailussa muihin sivustoihin ja pyrkiä parantamaan omaa pistettäsi.

Miten verkkotunnuksen auktoriteetti lasketaan?

Erilaiset työkalut käyttävät omia menetelmiään DA:n laskemiseen. Moz, yksi suosituimmista työkaluista, käyttää yli 40 eri tekijää DA-pisteesi määrittämiseen. Tärkeimpiä tekijöitä ovat:

 • MozRank: Mittaa kuinka monta sivustoa linkittää sivullesi ja niiden laatu.
 • Linkkiprofiili: Sisältää sivultasi tulevat sisäiset ja ulkoiset linkit.
 • Juuri-verkkotunnukset: Tarkastelee ainutlaatuisten takaisinlinkkien määrää.
 • MozTrust: Tarkistaa linkittävien sivustojen luotettavuuden.
 • Sivuston rakenne ja käyttäjäystävällisyys: Korkea DA vaatii selkeän rakenteen ja hyvän käyttäjäkokemuksen.

Kuinka parantaa DA:ta ja PA:ta?

Kuinka parantaa verkkotunnuksen auktoriteettia?

Nettisivun auktoriteetin parantaminen on pitkäjänteistä työtä. Tässä muutamia vinkkejä:

 1. Hanki korkealaatuisia takaisinlinkkejä: Takaisinlinkit ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä DA:n laskennassa. Laadukkaat linkit ovat avainasemassa.
 2. Luo erinomaista sisältöä: Hyvä sisältö houkuttelee jakamaan ja linkittämään siihen.
 3. Tarkista ja poista huonot linkit: Haitalliset linkit voivat vahingoittaa DA:ta. Poista ne mahdollisimman nopeasti.
 4. Optimoi sivustosi rakenne ja käyttäjäkokemus: Varmista, että sivustosi toimii hyvin mobiililaitteilla ja latautuu nopeasti.
 5. Paranna sisäistä linkitystäsi: Sisäiset linkit parantavat käyttäjäkokemusta ja auttavat hakukoneita indeksoimaan sivusi.

Kun työskentelet verkkotunnuksen auktoriteetin parantamiseksi, on tärkeää muistaa, että se on pitkän aikavälin strategia. Furian hakukoneoptimointipalvelut voivat auttaa sinua tässä prosessissa ja varmistaa, että sivustosi saavuttaa parhaan mahdollisen näkyvyyden hakukoneissa.

Domain Authorityn ja Page Authorityn rakentaminen voi vaatia aikaa, koska suoranaisia “kepulikonsteja” tämän nostattamiseen ei ole, mutta säännöllisyys on erittäin tärkeää tässä. Tällöin hakukoneet huomaavat, että sisältö on laadukasta, säännöllistä ja silloin se haluaa suositella sitä lukijoille.

Pyydä ilmainen Konsultaatio!

Odota hetki!

Muita postauksia

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija analysoi tietoja useilta näytöiltä, jotka esittävät Google Performance Max -kampanjoiden analytiikkaa ja graafeja modernissa toimistoympäristössä.
Google

Google Performance Max

Johdanto Performance Maxiin Google Performance Max on kampanjatyyppi, joka auttaa mainostajia saavuttamaan maksimaalisen tuloksen hyödyntämällä Googlen kattavaa mainosverkostoa, mukaan lukien hakukoneet, display-verkostot ja YouTube. Performance Max hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista,

Kuvassa on ammatillinen tilanne, jossa digitaalisen markkinoinnin seminaari keskittyy Google My Businessiin. Kuvassa eri alojen pienyrittäjät osallistuvat työpajaan, jossa esittelijä näyttää, miten optimoida Google My Business -profiileja suurelta näytöltä. Osallistujat ovat keskittyneitä ja tekevät muistiinpanoja. Huone on valoisa ja moderni, liiketoimintaan keskittyvällä sisustuksella ja brändäysbannereilla.
Google

Google My Business – Mikä se on?

Google My Business on Googlen tarjoama ilmainen työkalu, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden hallinnan Google-haussa ja Google Mapsissa. Tämä alusta antaa yrityksille mahdollisuuden julkaista tärkeät tiedot, kuten aukioloajat, yhteystiedot ja asiakasarvostelut,

Google Ads -kampanjan optimointia analysoimalla dataa tietokoneella, mukana grafiikoita ja analytiikkatietoja. Google Ads opas kampanjoiden optimointiin.
Google

Google Ads Opas

Mikä on Google Ads? Google Ads on Googlen tarjoama online-mainonta alusta, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden parantamisen hakukoneiden tulossivuilla sekä muilla Googlen omistamilla alustoilla. Se toimii PPC-mallin (Pay-Per-Click) mukaisesti, eli mainostajat