Digimarkkinointi Furia Oy Logo

Hakukoneoptimointi – avain löydettävyyteen ja liiketoiminnan kasvuun​

Hakukoneoptimointi – avain löydettävyyteen ja liiketoiminnan kasvuun

Verkkosivujen optimointi hakukoneita varten on tänä päivänä välttämätöntä, jotta yrityksen verkkosivut ja tarjonta löydetään internetissä. Onnistunut hakukoneoptimointi kasvattaa laadullista liikennettä sivustolle ja luo uusia liidejä sekä asiakkaita kustannustehokkaasti.

Seuraavassa käydään läpi, mitä hakukoneoptimointi tarkoittaa ja miten sitä tehdään systemaattisesti osana yrityksen digimarkkinointia. Lopuksi esitellään Furan asiantuntijapalveluita hakukoneoptimoinnin saralla.

Mikä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimoinnilla (SEO) tarkoitetaan toimenpiteitä, joilla parannetaan verkkosivujen ja sivuston sisällön löydettävyyttä hakukoneissa. Tavoitteena on saada sivustolle enemmän laadullista liikennettä hakukoneista ja näkyä kärkipäässä tuloksissa relevantteja hakusanoja käytettäessä.

Hakukoneet, kuten Google, rankaavat sivuja monien tekijöiden perusteella. Optimoinnilla pyritään vaikuttamaan näihin tekijöihin, jotta sivusto menestyy hakutuloksissa mahdollisimman hyvin.

Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää?

Suuri osa ihmisistä etsii tietoa ja yrityksiä googlaamalla. Ilman hakukoneoptimointia on vaikea tavoittaa uusia asiakkaita verkossa. Optimoinnin hyödyt:

 • Kasvanut liikenne sivustolle ja uusia asiakkaita kustannustehokkaasti
 • Parempi löydettävyys juuri oikeille kohderyhmille
 • Ammattimainen ja luotettava imago
 • Korkeampi konversio, kun sivusto palvelee kävijöitä hyvin
 • Vähentynyt tarve maksetulle hakusanamainonnalle

On siis tärkeää panostaa optimointiin menestyäkseen digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Se on hyvä sijoitus!

Hakukoneoptimoinnin perusteet

Hakukoneoptimointi koostuu monista osa-alueista. Tärkeimmät perustekijät ovat:

 • Oikeiden avainsanojen tunnistaminen
 • Sisällön optimointi avainsanoille
 • Helppokäyttöinen ja nopea verkkosivu
 • Hakukoneystävälliset URL-osoitteet
 • Laadukkaat ja relevantit sisäiset linkit
 • Ulkoisten laadukkaiden linkkien hankkiminen

Avainsana-analyysillä selvitetään, millä hakusanoilla sivuston pitäisi näkyä hakutuloksissa. Sisältö kirjoitetaan sitten optimoimaan tärkeimmät sanat. Myös URL-osoitteet, otsikointi, alaotsikot ja kuvatekstit hyödyntävät tunnistettuja avainsanoja.

Sisäisillä linkeillä luodaan rakennetta ja johdatetaan kävijöitä eteenpäin sivustolla. Ulkoiset linkit puolestaan ovat merkki sivuston arvostetusta ja luotettavasta sisällöstä. Ne parantavat hakukonerankingia.

Hakukoneoptimointi käytännössä

Miten hakukoneoptimointia sitten tehdään käytännössä? Edistyneemmät toimenpiteet vaativat asiantuntemusta, mutta perusoptimointi on kaikkien ulottuvilla.

Aloita näistä:

 • Lisää avainsanoja otsikoihin, ingressiin ja leipätekstiin. Älä kuitenkaan ylitä.
 • Tuota ainutlaatuista ja hyödyllistä sisältöä sivuille.
 • Paranna sivujen latausnopeutta kuvien pakkaamisella, vähentämällä liikaa koodia jne.
 • Lisää sisäisiä linkkejä sivujen välille aiheen mukaan.
 • Käytä avainsanoja myös tiedostonimissä ja URL-osoitteissa.
 • Lisää sivuille avainsanojen kannalta relevanttia kuvitusta avainsanojen nimillä.
 • Seuraa liikennettä ja hakutulossijoituksia säännöllisesti.

Näillä perustoimilla pääset alkuun. Edistyneempiä tekniikoita ovat mm. linkkien hankinta, tekninen auditointi ja A/B-testaus. Ammattilainen osaa hyödyntää niitä.

Voit käyttää esimerkiksi työkaluina Moz:ia tai Ahrefsiä.

Hakukoneoptimoinnin askelmerkit

Miten hakukoneoptimointia sitten tehdään käytännössä? Seuraavassa käydään läpi tyypilliset askeleet onnistuneessa hakukoneoptimointiprosessissa:

 1. Avainsanojen tutkimus ja valinta

Aloita tunnistamalla tärkeimmät hakusanat, joilla haluat sivustosi löytyvän. Analysoi hakukoneiden suggest-työkaluja, kilpailijoiden sanoja sekä oman alan trendejä. Valitse realistiset ja sopivat avainsanat.

 1. Nykytilan auditointi

Tutki nykyisen sivuston tekniset ominaisuudet, sisällön laatu ja hakukonenäkyvyys. Näet, millä tasolla ollaan ja mistä pitää lähteä liikkeelle.

 1. Sisällön optimointi ja tuottaminen

Lisää valittuja avainsanoja otsikoihin, kuvateksteihin ja itse tekstiin. Tuota myös uutta laadukasta sisältöä avainsanoille.

 1. Sivuston tekninen optimointi

Paranna sivujen nopeutta, saavutettavuutta, mobiilioptimointia ja muita teknisiä seikkoja. Nämä vaikuttavat hakukonerankingiin.

 1. Linkkien rakentaminen

Lisää sisäisiä linkkejä sivujen välille ja hanki laadukkaita ulkoisia linkkejä, jotka osoittavat sivustollesi. Linkit signaloivat sivustosi arvoa ja parantavat sijoitustasi.

 1. Tulosten mittaaminen ja seuranta

Mittaa liikennettä, konversioita ja hakukonesijoituksia. Reagoi tarvittaessa muutoksiin ja jatka optimointia. Hakukoneoptimointi on jatkuvaa työtä!

Näillä askelmerkeillä pääset alkuun hakukoneoptimoinnissa. Ammattilainen osaa viedä ne pidemmälle personoituun ja syvällisempään toteutukseen.

Tuloksia on todella hyvä seurata jatkuvasti esimerkiksi Google Search Consolella sekä Google Analyticsillä.

Miksi kannattaa turvautua ammattilaiseen?

Hakukoneoptimointi on haastavaa ja aikaa vievää, joten monet yritykset turvautuvat asiantuntija-apuun. Ammattilainen tuo mukanaan syvällisen osaamisen ja kokemuksen, joiden avulla optimointi voidaan viedä huippuunsa.

Ammattilaisen hyödyt:

 • Syvällinen tuntemus hakualgoritmien toiminnasta
 • Tehokkaat työkalut avainsanojen ja kilpailutilanteen analysointiin
 • Osaaminen vaativimpiin teknisiin optimointeihin
 • Kontaktit laadukkaiden linkkien hankintaan
 • Kokonaisvaltainen näkemys ja strategia
 • Säästää aikaa itse tekemiseltä

Kun ammattilainen hoitaa hakukoneoptimoinnin, yritys voi keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Optimoinnin hyödyt realisoituvat nopeammin ja tehokkaammin.

Furan asiantuntijapalvelut apunasi

Furassa ymmärrämme hakukoneoptimoinnin merkityksen yritysten menestymiselle verkossa. Siksi tarjoamme kattavat SEO-palvelut ammattitaitoisesta toteutuksesta aina oppimiseen asti.

Autamme sinua esimerkiksi näissä:

 • Hakukoneoptimoinnin konsultointi ja strategia
 • Avainsanojen tutkimus ja analysointi
 • Sivuston nykytilan auditointi
 • Sisällön optimointi ja tuottaminen
 • Tekninen optimointi
 • Linkkiprofiilin rakentaminen ja hallinta
 • Tulosten mittaus ja raportointi
 • Hakukoneoptimoinnin koulutukset yrityksille

Ota rohkeasti yhteyttä, niin räätälöimme juuri teidän tarpeisiinne sopivan SEO-palvelupaketin! Autamme viemään optimoinnin ammattimaiselle tasolle.

Pyydä ilmainen Konsultaatio!

Odota hetki!

Muita postauksia

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija analysoi tietoja useilta näytöiltä, jotka esittävät Google Performance Max -kampanjoiden analytiikkaa ja graafeja modernissa toimistoympäristössä.
Google

Google Performance Max

Johdanto Performance Maxiin Google Performance Max on kampanjatyyppi, joka auttaa mainostajia saavuttamaan maksimaalisen tuloksen hyödyntämällä Googlen kattavaa mainosverkostoa, mukaan lukien hakukoneet, display-verkostot ja YouTube. Performance Max hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista,

Kuvassa on ammatillinen tilanne, jossa digitaalisen markkinoinnin seminaari keskittyy Google My Businessiin. Kuvassa eri alojen pienyrittäjät osallistuvat työpajaan, jossa esittelijä näyttää, miten optimoida Google My Business -profiileja suurelta näytöltä. Osallistujat ovat keskittyneitä ja tekevät muistiinpanoja. Huone on valoisa ja moderni, liiketoimintaan keskittyvällä sisustuksella ja brändäysbannereilla.
Google

Google My Business – Mikä se on?

Google My Business on Googlen tarjoama ilmainen työkalu, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden hallinnan Google-haussa ja Google Mapsissa. Tämä alusta antaa yrityksille mahdollisuuden julkaista tärkeät tiedot, kuten aukioloajat, yhteystiedot ja asiakasarvostelut,

Google Ads -kampanjan optimointia analysoimalla dataa tietokoneella, mukana grafiikoita ja analytiikkatietoja. Google Ads opas kampanjoiden optimointiin.
Google

Google Ads Opas

Mikä on Google Ads? Google Ads on Googlen tarjoama online-mainonta alusta, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden parantamisen hakukoneiden tulossivuilla sekä muilla Googlen omistamilla alustoilla. Se toimii PPC-mallin (Pay-Per-Click) mukaisesti, eli mainostajat