Digimarkkinointi Furia Oy Logo

Googlen työkalut ja niiden käyttö

Googlen työkalut

Digimarkkinointi on nykyajan liiketoiminnan kulmakivi. Kun maailma siirtyy yhä enemmän verkkoon, yritysten on pysyttävä mukana kehityksessä ja hyödynnettävä digitaalisen markkinoinnin mahdollisuuksia. Tässä artikkelissa keskitymme erityisesti Googlen tarjoamiin työkaluihin ja niiden merkitykseen digimarkkinoinnissa.

Google, maailman johtava hakukone, on paljon muutakin kuin vain paikka, josta ihmiset etsivät tietoa. Se on alusta, joka tarjoaa yrityksille lukuisia mahdollisuuksia tavoittaa kohderyhmänsä, ymmärtää asiakaskäyttäytymistä ja optimoida verkkosivustonsa toimintaa. Mutta miksi nämä työkalut ovat niin kriittisiä, ja miten ne voivat auttaa yritystäsi menestymään digitaalisessa maisemassa?

Googlen työkalujen merkitys

Kun keskustelemme verkkosivuston onnistumisesta, on tärkeää ymmärtää, että pelkät kävijämäärät eivät riitä. Todellinen menestys piilee tavoitteellisessa liikenteessä, vahvassa konversiosuhteessa ja asiakkaiden pitkäaikaisessa sitoutumisessa. Tässä yhteydessä Googlen tarjoamat työkalut ovat arvokkaita.

 • Esimerkiksi Google Analytics tarjoaa syvällistä tietoa siitä, miten kävijät löytävät tiensä sivustollesi ja millaista toimintaa he siellä harjoittavat.
 • Google Search Console puolestaan avaa ovia ymmärtääksesi paremmin, miten sivustosi pärjää hakukoneissa. Verkkokaupan ylläpitäjille
 • Google tarjoaa myös erityisiä välineitä, kuten Google Merchant Centerin, joka tehostaa tuotteidesi näkyvyyttä Googlen ostohaussa.
 • Mainostyökalut, kuten Google Ads, tarjoavat mahdollisuuden kohdennettuun ja tehokkaaseen mainontaan, mikä ohjaa sivustollesi juuri oikeanlaista liikennettä.

Lyhyesti sanottuna, ilman Googlen työkalujen hyödyntämistä, yrityksesi voi jäädä alakynteen digitaalisen markkinoinnin vauhdikkaassa maailmassa.

Google tarjoaa kattavia Googlen työkaluja yritysten käyttöön. Esimerkiksi Google Analytics, Google Search Console, Google Workspace, Google Ads yms.

Google Analytics – Avainasemassa verkkosivustojen analytiikassa

Google Analytics on enemmän kuin pelkkä Googlen työkalu; se on ikkuna sivustosi käyttäjien toimintaan. Sen avulla voit seurata kävijämääriä, sivunäkymiä, istunnon kestoa ja paljon muuta. Syvemmälle sukeltamalla saat tietoa kävijöidesi alkuperästä, käyttämistä laitteista ja heidän navigointipoluistaan sivustollasi. Tämä auttaa ymmärtämään, mitkä sivut kiinnostavat käyttäjiä ja missä vaiheessa he mahdollisesti poistuvat sivustoltasi, tarjoten arvokasta tietoa sivustosi optimointiin ja käyttäjäkokemuksen parantamiseen.

Onko Google Analytics laillinen Suomessa?

Kyllä, Google Analytics on laillinen Suomessa. EU-US Data Privacy Framework, voimaan astunut heinäkuussa 2023, sallii henkilötietojen turvallisen käsittelyn EU-kansalaisilta, mikä tekee Google Analyticsin käytöstä laillista.

Onko Google Analytics ilmainen?

Kyllä, Google Analytics on täysin ilmainen. Sen tarjoama analytiikka on saatavilla ilman minkäänlaisia kustannuksia, mikä tekee siitä erinomaisen työkalun kaikenkokoisille yrityksille.

Mitä hyötyä on Google Analyticsin käytöstä?

Google Analyticsin avulla voit ymmärtää, kuinka kävijät liikkuvat sivustollasi ja kuinka kauan he viipyvät tietyillä sivuilla. Se tarjoaa tietoa sivuston nopeudesta, käyttäjien hakutoiminnoista ja auttaa parantamaan sivustosi käyttäjäkokemusta.

Google Analytics on yksi maailman käytetyimmistä verkkosivustojen analytiikkatyökaluista. Se ei ole vain työkalu, vaan ikkuna sivustosi käyttäjien maailmaan. Jokainen klikkaus, jokainen viettämäsi sekunti ja jokainen sivun lataus kertoo tarinan – tarinan siitä, miten käyttäjät kokevat sivustosi.

Erityisen arvokasta on ymmärtää käyttäjäkäyttäytymistä. Esimerkiksi, mitkä sivut pitävät käyttäjät kiinnostuneina? Missä vaiheessa he mahdollisesti poistuvat sivustoltasi? Tämä tieto on kullanarvoista, kun haluat optimoida sivustoasi parempaan käyttäjäkokemukseen ja korkeampiin konversioihin.

Google Search Console Googlen työkaluna

Mikä on Google Search Console?

Google Search Console on olennainen Googlen työkalu verkkosivustojen omistajille, joka keskittyy erityisesti siihen, miten Google näkee ja arvioi sivustoasi. Se eroaa Google Analyticsista, joka keskittyy sivustosi käyttäjäkäyttäytymiseen.

Miten Google Search Console auttaa verkkosivustojen hallinnassa?

Search Console tarjoaa monipuolisia toimintoja sivuston hallintaan. Sen avulla voit:

 • Seurata ja korjata palvelinvirheitä ja sivuston latausongelmia.
 • Tunnistaa ja käsitellä tietoturvaongelmia, kuten hakkerointia ja haittaohjelmia.
 • Varmistaa, että sivuston päivitykset eivät vaikuta haitallisesti sen näkyvyyteen hakutuloksissa.
Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija analysoi SEO-mittareita Google Search Consolen avulla verkkosivuston optimointiin.

Google Search Consolen käytännön hyödyt

Miten Google Search Console auttaa hakukoneoptimoinnissa?

Search Console on korvaamaton työkalu hakukoneoptimoinnissa, sillä se tarjoaa tärkeää tietoa, kuten:

 • Avainsanat, jotka tuovat käyttäjiä sivustollesi.
 • Tiedot sivusi näkyvyydestä Googlen luonnollisissa hakutuloksissa.
 • Klikkaustiedot, jotka näyttävät, kuinka monet käyttäjät ovat siirtyneet sivustollesi Googlen kautta.
 • Tiedot muista sivustoista, jotka linkittävät sivustollesi, mikä auttaa ymmärtämään sivustosi auktoriteettia Googlen näkökulmasta.

Miten Google Search Console auttaa ongelmien havaitsemisessa?

Search Console on erinomainen työkalu teknisten ja sisältöön liittyvien ongelmien tunnistamiseen, kuten:

 • Rikkinäiset linkit ja mobiilioptimoinnin puutteet.
 • Duplikaattisisältö, joka voi vaikuttaa sivuston hakukonearvoon.

Yhteenveto: Google Search Consolin merkitys

Google Search Console on välttämätön työkalu jokaiselle, joka haluaa parantaa sivustonsa näkyvyyttä ja ymmärtää, miten Google “näkee” heidän sivustonsa. Sen tarjoama tieto auttaa optimoimaan sivuston suorituskykyä hakukoneissa, mikä on elintärkeää digitaalisen läsnäolon kannalta.

Lisätietoja Google Search Consolesta löydät täältä.

Google Ads: Maksullinen Mainonta Googlen Verkostossa

Onko Google Ads ilmainen?

Vaikka Google Ads -palvelun käyttöönotto on ilmaista, itse mainostaminen maksaa. Mainosten näyttäminen itsessään on ilmaista, mutta maksat vain, kun mainoksesi saa klikkauksia. Tämä “maksa klikkauksesta” -malli tarkoittaa, että maksat jokaisesta käyttäjän suorittamasta klikkauksesta mainokseesi.

Mitä on Google Ads?

Google Ads (aiemmin AdWords) on Googlen tarjoama mainonnan alusta, joka mahdollistaa mainosten näyttämisen eri alustoilla. Näitä alustoja ovat Googlen oma hakukone, Gmail, YouTube sekä Google kumppaneidensa hallinnoimat alustat, kuten erilaiset sovellukset ja verkkosivustot.

Paljonko maksaa Google mainonta?

Klikkauspohjainen hinnoittelu:
Google Ads -mainonnassa sinulta veloitetaan jokaisesta mainoksesi saamasta klikkauksesta. Tämä tarkoittaa, että maksat vain silloin, kun käyttäjä aktiivisesti kiinnostuu mainoksestasi ja klikkaa sitä.

Keskimääräiset klikkaushinnat Suomessa:
Suomessa Google Ads -mainonnan keskimääräiset klikkaushinnat ovat noin 0,95 € per klikkaus. On tärkeää huomata, että nämä hinnat voivat vaihdella merkittävästi riippuen toimialastasi ja kohderyhmästäsi.

Toimialan ja kohderyhmän vaikutus hinnoitteluun:
Google Ads -mainonnan hinta voi vaihdella myös riippuen siitä, kohdistetaanko mainontaa B2B (yritysten välinen) vai B2C (yritys-kuluttaja) -markkinoille, mikä voi vaikuttaa merkittävästi klikkaushintoihin.

Miksi Google Ads on tehokas mainonnan työkalu?

Google Ads – Mainonnan Merkitys:
Lanseerattu vuonna 2000 nimellä “AdWords”, Google Ads on ollut merkittävä tekijä digitaalisen mainonnan kentällä. Sen suurin etu on kyky tavoittaa potentiaaliset asiakkaat silloin, kun he aktiivisesti etsivät tuotteitasi tai palveluitasi. Google Ads tarjoaa tarkan kohdentamisen, joten voit suunnata mainoksesi spesifeille demografisille ryhmille, sijainneille, kiinnostuksen kohteille tai jopa tiettyihin hakusanoihin perustuen.

Google Ads – Joustavuus ja Tehokkuus:
Google Ads on erittäin joustava: voit asettaa oman budjettisi, päättää, missä mainoksesi näkyy, ja testata eri mainosversioita. Huutokauppapohjaisen järjestelmänsä ansiosta maksat vain, kun mainoksesi saa klikkauksia. Tämä tekee Google Adsista kustannustehokkaan vaihtoehdon digitaaliseen mainontaan.

Google Yritysprofiili eli Google My Business: Mitä se on ja miksi se on tärkeä?

Mikä on Google Yritysprofiili?

Google yritysprofiilin perusidea:
Google Yritysprofiili, aiemmin tunnettu nimellä Google My Business, on Googlen tarjoama maksuton työkalu yrityksille. Se mahdollistaa yrityksen tietojen näyttämisen Googlen hakutuloksissa ja Google Mapsissa. Tämä erityinen profiili esittelee yrityksen perustiedot, kuten sijainnin, aukioloajat ja yhteystiedot, erillisessä moduulissaan hakutuloksissa.

Miksi Google yritysprofiili on tärkeä?

Näkyvyys ja asiakasyhteydet:
Google Yritysprofiili on tärkeä työkalu yritysten näkyvyyden lisäämisessä Googlessa. Kun yrityksen tiedot ovat helposti saatavilla ja näkyvillä, se helpottaa asiakkaiden löytämistä yritykseen ja kommunikointia sen kanssa. Lisäksi profiilin kautta yritys voi hallinnoida ja päivittää tärkeitä tietoja, vastata asiakasarvosteluihin ja jakaa ajankohtaisia päivityksiä.

Hallinnointi Google Business Profile -työkalun kautta:
Yritykset hallinnoivat Google Yritysprofiiliaan Google Business Profile -työkalun avulla, joka mahdollistaa tietojen päivittämisen ja asiakasvuorovaikutuksen hallinnan suoraan Googlen alustalla.

Google yritystilin eli kustannukset

Onko Google Yritystili maksullinen?

Maksuttomuus Google yritystilille:
Ei, Google Yritystili (tunnetaan myös nimellä Google Yritysprofiili) ei ole maksullinen. Yritysprofiilin luominen Googlessa on täysin maksutonta. Yritykset voivat luoda maksuttoman profiilin, jonka avulla he voivat hallinnoida yrityksensä tietoja suoraan Google Haun ja Google Mapsin kautta.

Edut maksuttoman profiilin luomisesta:
Luomalla maksuttoman Google Yritystilin, yritykset voivat tavoittaa laajemmin asiakkaita, hallinnoida tärkeitä tietoja, kuten aukioloaikoja ja yhteystietoja, sekä kommunikoida asiakkaiden kanssa tehokkaammin. Google Yritystilin avulla yritykset voivat myös kerätä ja vastata asiakasarvosteluihin, mikä parantaa niiden näkyvyyttä ja asiakaskokemusta Googlessa.

Google drive eli Googlen työkalut yrityksille
image 14 Googlen työkalut ja niiden käyttö

Google Workspace

Google Workspace (aiemmin tunnettu nimellä G Suite) on kokoelma pilvipohjaisia työkaluja ja sovelluksia, jotka on suunniteltu tehostamaan tiimityötä ja parantamaan tuottavuutta. Se sisältää tuttuja sovelluksia, kuten Gmail, Google Drive, Google Kalenteri, Google Meet ja Google Docs, mutta myös monia muita työkaluja, jotka on suunniteltu erityisesti yrityskäyttöön.

Google Workspace mahdollistaa saumattoman yhteistyön tiimien välillä riippumatta siitä, missä he sijaitsevat. Reaaliaikainen yhteismuokkaus, videoneuvottelut ja tehokkaat kalenteritoiminnot tekevät yhteistyöstä helppoa ja tehokasta. Lisäksi Workspace tarjoaa yrityksille mahdollisuuden hallita ja suojata tietojaan tehokkaasti, mikä on erityisen tärkeää nykypäivänä, kun tietoturva on keskeisessä asemassa.

Asiakassuhteen hallinnan näkökulmasta Google Workspace tarjoaa työkaluja, jotka tehostavat asiakasviestintää ja -palvelua. Esimerkiksi Gmailin integrointi muihin Workspace-sovelluksiin mahdollistaa asiakastietojen, projektien ja tehtävien hallinnan yhdestä paikasta.

Google Workspacen kustannukset

Paljonko maksaa Google Workspace?

Google Workspace, Googlen kattava toimistotyökalujen sarja, tarjoaa selkeän ja läpinäkyvän hinnoittelun. Pakettien hinnat alkavat 5,20 eurosta kuukaudessa Business Starter -pakettia käyttäville, 10,40 euroa kuukaudessa Business Standard -käyttäjille, ja 15,60 euroa kuukaudessa Business Plus -pakettia varten.

Google Workspace pakettien sisältö ja sovellukset:

 • Business Starter (5,20 €/kk): Sisältää perustyökalut kuten Gmailin, Docsin, Driven ja Kalenterin, sekä perustason videokokoustoiminnot.
 • Business Standard (10,40 €/kk): Laajentaa tallennustilaa ja videokokousominaisuuksia, mukaan lukien lisää työkaluja ja suurempia kokouskapasiteetteja.
 • Business Plus (15,60 €/kk): Tarjoaa edistyneitä hallinto-ominaisuuksia ja parannettuja turvatoimintoja, kuten eDiscovery ja säilyttämispolitiikat.

Valinta yrityksen tarpeiden mukaan

Valinta riippuu yrityksen koosta, tarpeista ja toimintatyypistä. Jokainen paketti on suunniteltu tarjoamaan erilaisia ominaisuuksia ja kapasiteetteja, jotka vastaavat eri yritysten ja tiimien vaatimuksiin.

Päätelmä

Google Workspacen hinnoittelu on suunniteltu joustavaksi, jotta erikokoiset yritykset voivat valita itselleen sopivimman paketin. Hinnat perustuvat käyttäjäkohtaisesti ja pakettien ominaisuudet on räätälöity eri liiketoiminnan tarpeisiin.

Yhteenveto ja johtopäätökset

Digimarkkinointi on nykypäivänä välttämätöntä yrityksen menestykselle, ja Google tarjoaa joukon työkaluja, jotka tekevät tästä tehtävästä helpompaa ja tehokkaampaa. Google Analytics ja Search Console tarjoavat syvällistä tietoa siitä, miten käyttäjät löytävät ja käyttäytyvät sivustollasi. Google Ads ja AdSense puolestaan tarjoavat mahdollisuuksia sekä maksulliseen mainontaan että mainostulojen keräämiseen. Google Workspace tehostaa tiimityötä ja asiakasviestintää, kun taas Google My Business ja YouTube ovat keskeisiä työkaluja brändin rakentamisessa ja yhteisön luomisessa. Yritysten, jotka haluavat menestyä digitaalisessa maisemassa, tulisi hyödyntää näitä työkaluja strategisesti ja tehokkaasti.

Ota Yhteyttä ja aloita matkasi Googlen työkalujen käyttöön!

Oletko valmis ottamaan seuraavan askeleen digimarkkinoinnissa? Meillä on asiantuntemus ja työkalut, jotka voivat auttaa yritystäsi saavuttamaan uusia korkeuksia. Olipa kyseessä sitten verkkosivuston optimointi, maksullinen mainonta tai sisällöntuotanto, me olemme täällä auttaaksemme. Älä jää jälkeen kilpailijoistasi. Ota yhteyttä meihin tänään ja aloita matkasi kohti digitaalista menestystä. Ota yhteyttä meihin, ja autamme sinua alkuun. Tutustu palveluihimme täällä.

Pyydä ilmainen Konsultaatio!

Odota hetki!

Muita postauksia

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija analysoi tietoja useilta näytöiltä, jotka esittävät Google Performance Max -kampanjoiden analytiikkaa ja graafeja modernissa toimistoympäristössä.
Google

Google Performance Max

Johdanto Performance Maxiin Google Performance Max on kampanjatyyppi, joka auttaa mainostajia saavuttamaan maksimaalisen tuloksen hyödyntämällä Googlen kattavaa mainosverkostoa, mukaan lukien hakukoneet, display-verkostot ja YouTube. Performance Max hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista,

Kuvassa on ammatillinen tilanne, jossa digitaalisen markkinoinnin seminaari keskittyy Google My Businessiin. Kuvassa eri alojen pienyrittäjät osallistuvat työpajaan, jossa esittelijä näyttää, miten optimoida Google My Business -profiileja suurelta näytöltä. Osallistujat ovat keskittyneitä ja tekevät muistiinpanoja. Huone on valoisa ja moderni, liiketoimintaan keskittyvällä sisustuksella ja brändäysbannereilla.
Google

Google My Business – Mikä se on?

Google My Business on Googlen tarjoama ilmainen työkalu, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden hallinnan Google-haussa ja Google Mapsissa. Tämä alusta antaa yrityksille mahdollisuuden julkaista tärkeät tiedot, kuten aukioloajat, yhteystiedot ja asiakasarvostelut,

Google Ads -kampanjan optimointia analysoimalla dataa tietokoneella, mukana grafiikoita ja analytiikkatietoja. Google Ads opas kampanjoiden optimointiin.
Google

Google Ads Opas

Mikä on Google Ads? Google Ads on Googlen tarjoama online-mainonta alusta, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden parantamisen hakukoneiden tulossivuilla sekä muilla Googlen omistamilla alustoilla. Se toimii PPC-mallin (Pay-Per-Click) mukaisesti, eli mainostajat