Digimarkkinointi Furia Oy Logo

Google My Business – Mikä se on?

Google My Business on Googlen tarjoama ilmainen työkalu, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden hallinnan Google-haussa ja Google Mapsissa. Tämä alusta antaa yrityksille mahdollisuuden julkaista tärkeät tiedot, kuten aukioloajat, yhteystiedot ja asiakasarvostelut, jotka auttavat kuluttajia löytämään ja valitsemaan palveluita tehokkaammin.

Mikä on Google My Business?

Google My Business (GMB) on keskeinen elementti nykyaikaisessa digitaalisessa markkinointistrategiassa, jonka tarkoitus on lisätä yritysten näkyvyyttä Googlen tarjoamissa palveluissa. Alusta sallii yritysten hallita sitä, miten ne näyttäytyvät Googlen tarjoamissa hakutuloksissa ja karttapalveluissa. GMBavulla yritykset voivat lisätä ja päivittää tietojaan, vastata asiakasarvosteluihin ja julkaista ajankohtaista sisältöä suoraan hakutuloksiin.

Miksi Google My Business on tärkeä yrityksille?

Digitaalisen näkyvyyden korostuminen on tehnyt GMBä olennaisen työkalun kaikenkokoisille yrityksille. Sen avulla yritykset voivat parantaa sijoittumistaan paikallisissa hakutuloksissa, mikä on erityisen tärkeää pienille ja paikallisille yrityksille, jotka kilpailevat suurempien brändien kanssa. GMB auttaa yrityksiä saamaan lisää näkyvyyttä, mikä voi johtaa suurempaan asiakasvirtaan sekä verkkosivuille että fyysisiin toimipisteisiin. Tämä on erittäin arvokasta, sillä hakukoneiden kautta tulevat asiakkaat ovat usein valmiimpia tekemään ostopäätöksiä.

Taustani ja kokemukseni aiheen parissa

Työskennellessäni digitaalisen markkinoinnin konsulttina olen auttanut lukuisia yrityksiä optimoimaan Google My Business -profiilejaan. Olen erikoistunut hakukoneoptimointiin ja digitaalisen markkinoinnin strategioihin. Tämän asiantuntemuksen ansiosta ymmärrän syvällisesti, miten GMB voi muokata yrityksen digitaalista jalansijaa ja edistää sen kasvua verkossa.

Kuinka hyödyntää Google My Businessia tehokkaasti

Jotta maksimoit hyödyt GMBä, suosittelen aloittamaan perusteellisella profiilin tarkastuksella ja päivittämällä kaikki keskeiset tiedot. Hyödynnä myös Google My Businessin tarjoamat analytiikkatyökalut, joiden avulla voit ymmärtää paremmin asiakkaidesi käyttäytymistä ja optimoida palveluitasi heidän tarpeidensa mukaisesti.

Jos haluat oppia lisää siitä, miten Google My Business voi auttaa yritystäsi kasvamaan ja saavuttamaan tavoitteensa, ota yhteyttä!

Kuvassa on vilkas pieni kahvila, jossa hyödynnetään Google My Businessia näkyvillä liikennetilastoilla ja asiakasvuorovaikutuksilla kannettavan tietokoneen näytöllä. Kahvila on viihtyisä ja kutsuva, ulkoistuinalueella ja henkilökunta keskustelee asiakkaiden kanssa. Kuva korostaa teknologian käyttöä liiketoiminnan tehostamisessa aurinkoisena päivänä.

Tilin perustaminen ja vaatimukset Google My Business -palvelussa

Google My Business (GMB) on tehokas työkalu, joka mahdollistaa yrityksesi tietojen hallinnan Google-haussa ja Mapsissa. Tässä osiossa käsittelen, miten perustat GMB-tilin ja mitä tietoja tarvitset tilin perustamiseen. Tämän tiedon jakaminen pohjautuu laajaan kokemukseeni digitaalisen markkinoinnin alalla ja syvälliseen ymmärrykseeni SEO-optimoinnista.

Miten perustaa Google My Business -tili

Google My Business -tilin perustaminen on prosessi, joka vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta. Seuraavat askeleet ohjaavat sinut läpi perustamisprosessin:

 1. Siirry Google My Business -sivustolle: Aloita prosessi siirtymällä osoitteeseen Google My Business, joka on virallinen sivusto tilin luomiseen.
 2. Kirjaudu Google-tilillesi: Sinun on kirjauduttava Google-tilillesi. Jos sinulla ei ole tiliä, sinun tarvitsee luoda se tässä vaiheessa.
 3. Lisää yrityksesi: Klikkaa “Aloita nyt” ja syötä yrityksesi nimi. Jos yrityksesi ilmestyy ehdotettujen nimien joukkoon, valitse se. Muussa tapauksessa jatka uuden yritysprofiilin luomista.
 4. Täydennä yrityksen tiedot: Syötä kaikki vaadittavat yritystiedot, kuten osoite, puhelinnumero ja toimiala.
 5. Vahvista yrityksesi: Google vaatii useimmiten yrityksen vahvistamisen postikortilla, joka lähetetään ilmoittamaasi osoitteeseen. Vahvistusprosessi voi kestää muutamia päiviä.

Tarvittavat tiedot tilin perustamiseksi

Google My Business -tilin perustaminen edellyttää seuraavia tietoja:

 • Yrityksen nimi: Tarkka ja virallinen nimi, jolla yrityksesi tunnetaan.
 • Osoite: Fyysinen osoite, josta yrityksesi löytyy. Jos yrityksellä ei ole pysyvää osoitetta, voit ilmoittaa palvelualueen.
 • Puhelinnumero: Yrityksen pääasiallinen yhteystieto.
 • Toimiala: Toimiala, jolla yrityksesi toimii, auttaa asiakkaita ymmärtämään, mitä palveluita tai tuotteita tarjoat.
 • Aukioloajat: Aukioloaikasi, jotka kertovat asiakkaille, milloin olet tavoitettavissa.

Tilin vahvistusmenetelmät Google My Businessissa

Vahvistus on keskeinen vaihe Google My Business -tilin käyttöönotossa, sillä se varmistaa yrityksen tiedot ja osoittaa Googlen käyttäjille, että yritys on luotettava. Tässä osiossa kerron, miten Google My Business -tili vahvistetaan käyttäen eri menetelmiä, mukaan lukien postikortti, puhelin, sähköposti, pikavahvistus ja joukkovahvistus.

Postikortilla vahvistaminen

Postikortilla vahvistaminen on yleisin menetelmä Google My Business -tilin vahvistamiseen. Tässä prosessissa:

 1. Syötä yrityksen osoite: Kun olet syöttänyt kaikki yritystietosi, Google lähettää postikortin ilmoittamaasi osoitteeseen.
 2. Odotus: Postikortti saapuu yleensä 1-2 viikon kuluessa.
 3. Vahvistuskoodin syöttäminen: Kun saat postikortin, kirjaudu Google My Business -tilillesi ja syötä kortissa oleva vahvistuskoodi.

Puhelimitse ja sähköpostitse vahvistaminen

Joissakin tapauksissa Google mahdollistaa tilin vahvistamisen puhelimitse tai sähköpostitse. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain tietyille yrityksille, jotka täyttävät Googlen tietyt kriteerit.

 1. Valitse vahvistustapa: Jos puhelin- tai sähköpostivahvistus on saatavilla, näet nämä vaihtoehdot vahvistusprosessin aikana.
 2. Seuraa ohjeita: Saat ohjeet puhelimitse tai sähköpostitse, mukaan lukien vahvistuskoodin, jonka annat GMB-tiliisi.

Pikavahvistus

Pikavahvistus on nopeampi tapa vahvistaa Google My Business -tili, mutta se on saatavilla vain tietyille yrityksille, jotka ovat jo vahvistaneet sivustonsa Google Search Consolen kautta.

 1. Google Search Console: Jos yrityksesi verkkosivu on jo vahvistettu Google Search Consolen kautta, saatat olla oikeutettu pikavahvistukseen.
 2. Seuraa ohjeita: Kirjaudu GMB-tilillesi ja seuraa pikavahvistuksen ohjeita.

Joukkovahvistus

Joukkovahvistus on tarkoitettu organisaatioille, joilla on yli 10 toimipistettä. Tämä menetelmä nopeuttaa useiden sijaintien vahvistamista.

 1. Hae joukkovahvistusta: Lähetä joukkovahvistuspyyntö Googlelle.
 2. Täytä vaadittavat tiedot: Sinun on toimitettava yksityiskohtaiset tiedot kaikista toimipisteistäsi.
 3. Odota Googlen hyväksyntää: Prosessi voi kestää useita viikkoja.

Profiilin optimointi hakukoneille Google My Business -palvelussa

Optimoitu Google My Business -profiili voi merkittävästi parantaa yrityksesi näkyvyyttä hakukoneissa ja houkutella lisää asiakkaita. Tässä osiossa käsittelemme, miten voit hyödyntää yrityksen tietoja, kuvia ja videoita sekä hallita asiakasarvosteluja tehokkaasti.

Yrityksen tiedot: nimi, osoite, aukioloajat

Yrityksesi perustiedot ovat kulmakivi tehokkaassa hakukoneoptimoinnissa. Seuraavat vinkit auttavat varmistamaan, että tiedot ovat sekä tarkkoja että hyödyllisiä:

 1. Yrityksen nimi: Varmista, että käytät virallista ja johdonmukaista yrityksen nimeä kaikissa markkinointikanavissa.
 2. Osoite: Osoitteen tulee olla täsmälleen sama kaikissa online-listauksissa, mikä parantaa paikallista SEO.
 3. Aukioloajat: Päivitä aukioloajat säännöllisesti, mukaan lukien juhlapyhien ja poikkeusaikojen tiedot, jotta asiakkaat saavat luotettavaa tietoa.

Miten hyödyntää kuvia ja videoita

Kuvat ja videot voivat merkittävästi lisätä yrityksesi profiilin vetovoimaa ja sitouttaa potentiaalisia asiakkaita. Noudata näitä käytäntöjä:

 1. Laadukkaat kuvat: Lataa korkealaatuisia kuvia liiketiloistasi, tuotteistasi ja henkilökunnastasi. Tämä auttaa asiakkaita saamaan realistisen kuvan tarjoamistasi palveluista tai tuotteista.
 2. Videoesittelyt: Video, jossa kerrot yrityksesi tarinan tai esittelet palveluitasi, voi lisätä asiakkaiden luottamusta ja kiinnostusta.
 3. Säännölliset päivitykset: Pidä sisältö ajantasaisena lisäämällä uusia kuvia ja videoita säännöllisesti.

Asiakasarvostelujen merkitys ja niiden hallinta

Asiakasarvostelut ovat arvokas tekijä sekä käyttäjäkokemuksen että hakukoneoptimoinnin näkökulmasta. Niiden tehokas hallinta sisältää seuraavat askeleet:

 1. Kannusta arvosteluihin: Aktiivisesti kannusta asiakkaitasi jättämään arvosteluja palveluistasi.
 2. Vastaa kaikkiin arvosteluihin: Hyödynnä mahdollisuus vastata sekä positiivisiin että negatiivisiin arvosteluihin. Tämä osoittaa, että arvostat asiakkaiden palautetta ja olet sitoutunut asiakastyytyväisyyteen.
 3. Hyödynnä positiivista palautetta: Esittele positiiviset arvostelut ja testimoniaalit näkyvästi yrityksesi markkinointimateriaaleissa.

Jos haluat parantaa yrityksesi näkyvyyttä verkossa optimoimalla Google My Business -profiilisi tai tarvitset apua digitaalisen markkinointistrategiasi kehittämisessä, otayhteyttä. Autan mielelläni sinua saavuttamaan tavoitteesi ja tehostamaan online-näkyvyyttäsi.

Julkaisujen ja postausten hyödyntäminen Google My Businessissa

Google My Business -julkaisut ovat tehokas työkalu yrityksen näkyvyyden lisäämiseksi ja asiakassuhteiden syventämiseksi. Tässä osiossa käsitellään, miten julkaisuja voidaan käyttää sitouttamisen ja näkyvyyden parantamiseen, ja annetaan esimerkkejä tehokkaista postauksista.

Miten julkaisut voivat lisätä näkyvyyttä ja sitouttaa asiakkaita

Google My Business -julkaisut näkyvät yrityksesi profiilissa ja hakutuloksissa, tarjoten erinomaisen mahdollisuuden välittää ajankohtaista tietoa ja sitouttaa asiakkaita. Julkaisut voivat sisältää:

 1. Tarjoukset ja kampanjat: Mainosta erikoistarjouksia, jotka houkuttelevat asiakkaita käyttämään yrityksesi palveluita tai ostamaan tuotteitasi.
 2. Tapahtumat: Ilmoita tulevista tapahtumista, kuten avajaisista tai erikoisilloista, jotka voivat innostaa yleisöä vierailemaan paikan päällä.
 3. Uutiset ja päivitykset: Jaa uutisia yrityksesi saavutuksista tai tuotejulkaisuista, mikä voi parantaa yrityksesi asemaa alalla.

Esimerkkejä tehokkaista postauksista

 1. Tuotelanseeraukset: Esimerkiksi kahvila voisi julkaista kuvan ja tarinan uudesta erikoiskahvistaan, joka on saatavilla rajoitetun ajan.
 2. Asiakastarinat: Jakamalla inspiroivia tarinoita asiakkaiden kokemuksista palveluidesi tai tuotteidesi kanssa voit houkutella uusia asiakkaita kokeilemaan tarjontaasi.
 3. Behind-the-scenes -postaukset: Näyttämällä yrityksesi kulissien takaisia toimintoja voit luoda avoimuuden ja luottamuksen ilmapiiriä.
Kuvassa on ammatillinen tilanne, jossa digitaalisen markkinoinnin seminaari keskittyy Google My Businessiin. Kuvassa eri alojen pienyrittäjät osallistuvat työpajaan, jossa esittelijä näyttää, miten optimoida Google My Business -profiileja suurelta näytöltä. Osallistujat ovat keskittyneitä ja tekevät muistiinpanoja. Huone on valoisa ja moderni, liiketoimintaan keskittyvällä sisustuksella ja brändäysbannereilla.

Analytiikan ja raportoinnin hyödyntäminen Google My Business -alustalla

Google My Business (GMB) tarjoaa arvokkaita työkaluja, jotka auttavat ymmärtämään, miten asiakkaat löytävät ja vuorovaikuttavat yrityksesi kanssa. Tässä osiossa käsittelen, miten seurata ja analysoida GMBtuomaa liikennettä sekä mitkä ovat tärkeimmät mittarit, joita tulisi seurata.

Miten seurata ja analysoida Google My Businessin tuomaa liikennettä

GMB tarjoaa “Insights”-toiminnon, joka antaa yksityiskohtaista tietoa siitä, miten käyttäjät löytävät yrityksesi profiilin ja mitä toimia he suorittavat sen nähtyään. Seurantaan ja analysointiin kuuluu:

 1. Hakutavat: Selvitä, löytävätkö käyttäjät yrityksesi suorien haku, epäsuorien hakujen vai brändihakujen kautta.
 2. Toiminnot: Tarkastele, mitä toimintoja käyttäjät suorittavat nähdessään yrityksesi profiilin, esimerkiksi klikkaavatko he puhelinnumeroa, reittiohjeita tai verkkosivustoa.

Nämä tiedot auttavat tunnistamaan, mitkä osat profiilistasi toimivat hyvin ja missä on parannettavaa.

Tärkeimmät mittarit, joita seurata

Seuraavat mittarit ovat keskeisiä ymmärtääksesi paremmin GMB-profiilisi suorituskykyä:

 1. Näyttökerrat: Kuinka monta kertaa yrityksesi profiili on näytetty hauissa. Tämä sisältää sekä Googlen hakutulokset että Maps-näkymät.
 2. Klikkaukset: Kuinka monta kertaa käyttäjät ovat klikanneet jotakin profiilissasi olevaa toimintakehotusta, kuten verkkosivustolle siirtymistä tai puhelinnumeron soittamista.
 3. Asiakasvuorovaikutukset: Seuraa, kuinka usein ja millä tavoin asiakkaat vuorovaikuttavat postaustesi kanssa, kuten tarjoukset, tapahtumat tai uutiset.
 4. Arvostelut ja niiden vastaukset: Arvostelujen määrä ja laatu sekä kuinka aktiivisesti reagoit niihin.

FAQs – Yleisimmät kysymykset Google My Businessista

Google My Business -profiilin hallinnointi herättää usein kysymyksiä. Tässä osiossa käsitellään viisi yleisintä kysymystä ja annetaan asiantuntevia vastauksia näihin pulmatilanteisiin.

Kuinka usein tietoja tulisi päivittää Google My Business -profiilissa?

Yrityksen tiedot, kuten osoite, aukioloajat ja yhteystiedot, tulisi pitää ajan tasalla jatkuvasti. Jos yrityksessä tapahtuu muutoksia, ne tulisi päivittää mahdollisimman nopeasti. Tämä varmistaa, että asiakkaasi saavat oikeaa tietoa ja parantaa yrityksesi luotettavuutta sekä hakukonenäkyvyyttä.

Mitä tehdä, jos yritysprofiili kaapataan?

Jos huomaat, että Google My Business -profiilisi on kaapattu tai väärinkäytetty, ota välittömästi yhteyttä Googlen tukipalveluun. Google tarjoaa ohjeita ja tukivaihtoehtoja tilanteen korjaamiseksi, kuten profiilin palauttamisen oikealle omistajalle.

Miten hallita useita toimipisteitä Google My Businessissa?

Useiden toimipisteiden hallinta on tehokasta Google My Businessin kautta. Käytä massapäivitystyökalua tai luo erilliset profiilit kullekin sijainnille. Tämä auttaa hallitsemaan kunkin toimipisteen tietoja yksilöllisesti ja tehostaa näkyvyyttä eri alueilla.

Miten vastata negatiivisiin arvosteluihin?

Negatiivisiin arvosteluihin vastaaminen on tärkeää. Kohtele jokaista arvostelua rakentavana palautteena: vastaa kohteliaasti ja ammattimaisesti, tarjoa ratkaisuja ja pyri ratkaisemaan asiakkaan ongelmat. Tämä näyttää muille asiakkaille, että arvostat asiakaspalautetta ja pyrit jatkuvaan parantamiseen.

Miten hyödyntää Google My Businessin tilastoja yrityksen kehittämisessä?

Hyödynnä Google My Businessin tarjoamia tilastoja, kuten kävijämääriä, näyttökertoja ja asiakasvuorovaikutuksia, yrityksesi toiminnan kehittämiseen. Analysoi dataa säännöllisesti tunnistaaksesi trendejä ja kehityskohteita. Tämä auttaa kohdentamaan markkinointitoimia ja parantamaan asiakaskokemusta.

Pyydä ilmainen Konsultaatio!

Odota hetki!

Muita postauksia

Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija analysoi tietoja useilta näytöiltä, jotka esittävät Google Performance Max -kampanjoiden analytiikkaa ja graafeja modernissa toimistoympäristössä.
Google

Google Performance Max

Johdanto Performance Maxiin Google Performance Max on kampanjatyyppi, joka auttaa mainostajia saavuttamaan maksimaalisen tuloksen hyödyntämällä Googlen kattavaa mainosverkostoa, mukaan lukien hakukoneet, display-verkostot ja YouTube. Performance Max hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista,

Google Ads -kampanjan optimointia analysoimalla dataa tietokoneella, mukana grafiikoita ja analytiikkatietoja. Google Ads opas kampanjoiden optimointiin.
Google

Google Ads Opas

Mikä on Google Ads? Google Ads on Googlen tarjoama online-mainonta alusta, joka mahdollistaa yritysten näkyvyyden parantamisen hakukoneiden tulossivuilla sekä muilla Googlen omistamilla alustoilla. Se toimii PPC-mallin (Pay-Per-Click) mukaisesti, eli mainostajat

Yksityiskohtainen kuvitus Google-markkinointi, joka näyttää kannettavan tietokoneen kaavioilla, suurennuslasin SEO:lle, YouTuben toistopainikkeen ja futuristisia markkinointikuvakkeita.
Google

Google-markkinointi: Ads, Analytics, SEO, YouTube ja Trendit

Mikä on Google-markkinointi? Google-markkinointi viittaa kaikkiin niihin toimenpiteisiin, joilla yritykset hyödyntävät Google-alustaa edistääkseen tuotteitaan tai palveluitaan. Tämä voi sisältää erilaisia markkinointistrategioita, kuten Google Ads -mainokset, hakukoneoptimoinnin (SEO) sekä Google Analyticsin